ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η Ουκρανία ξεκίνησε αντεπίθεση αλλά απέτυχε

Πούτιν: Η Ουκρανία ξεκίνησε αντεπίθεση αλλά απέτυχε
AP Photo

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, υποστήριξε πως η Ουκρανία έχει ξεκινήσει αντεπίθεση αλλά έχει ήδη αποτύχει.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει ξεκινήσει μια μεγάλη επίθεση κατά του ρωσικού στρατού αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις απέτυχαν στους στόχους τους παρά τις έντονες μάχες τις τελευταίες τρεις μέρες.

«Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτή η επίθεση έχει αρχίσει. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι χρησιμοποιούνται οι στρατηγικές εφεδρείες του ουκρανικού στρατού» δήλωσε ο Πούτιν σε ρώσους δημοσιογράφους στο Σότσι. «Ο ουκρανικός στρατός δεν πέτυχε τους στόχους του σε κανένα τομέα».

Ο Πούτιν είπε ότι οι μάχες είναι πολύ εντατικές τις τελευταίες τρεις μέρες αλλά ότι «ο εχθρός δεν είχε επιτυχία» σε καμία από τις μάχες.

Πούτιν: Η Ρωσία θα αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία στις 7 Ιουλίου

Η Ρωσία θα αρχίσει να αναπτύσσει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία αφού οι εγκαταστάσεις είναι έτοιμες στις 7-8 Ιουλίου, είπε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο την Παρασκευή σε συνάντησή τους στο Σότσι.

«Έτσι, όλα είναι σύμφωνα με το σχέδιο, όλα είναι σταθερά», είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με δημοσίευμα από το Κρεμλίνο.

Οι δύο άνδρες είχαν προηγουμένως συμφωνήσει το σχέδιο για την ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών πυραύλων μικρής εμβέλειας στο έδαφος της χώρας συμμάχου της Μόσχας, όπου θα παραμείνουν υπό ρωσική διοίκηση.