ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Στο «κόκκινο» η θερμοκρασία - «Λάβαμε sms για περιορισμό μετακινήσεων» λέει Έλληνας κάτοικος

Κίνα: Στο «κόκκινο» η θερμοκρασία - «Λάβαμε sms για περιορισμό μετακινήσεων» λέει Έλληνας κάτοικος
AP NewsRoom

«Ο ήλιος “τσουρούφλισε” το σώμα μου» είπε μεταξύ άλλων ένας Έλληνας κάτοικος που ζει στην πρωτεύουσα της Κίνας

Σε ολόκληρο τον πλανήτη η κλιματική αλλαγή έχει αλλάξει τα δεδομένα με τον υδράργυρο να «χτυπάει» κόκκινο και στην Κίνα.

Ένας κάτοικος του Πεκίνου, ο Χρηστος Πετρόπουλος, μίλησε στην ΕΡΤ για το πώς είναι να ζει σε μια τσιμεντένια μεγαλούπολη με τις θερμοκρασίες να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

«Το τελευταίο διάστημα είχαμε αρκετά αυξημένες θερμοκρασίες. Ο υδράργυρος χτύπησε κόκκινο» ανέφερε ο Έλληνας μεταφραστής περιγράφοντας ότι τον Ιούνιο οι θερμοκρασίες ήταν σταθερά στους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Συστάσεις για περιορισμό μετακινήσεων

Μάλιστα, αναφορικά με τη διαχείριση της κατάστασης από τις αρχές ο κύριος Πετρόπουλος ανέφερε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν στείλει στους κατοίκους μηνύματα στα κινητά τους για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

«Στα εμπορικά κέντρα βάζουν αρκετό κλιματισμό και κάνει λίγο ψύχρα στους εσωτερικούς χώρους αλλά έξω έχει πάρα πολύ ζέστη» τόνισε προσθέτοντας ότι υπάρχει προτροπή οι πολίτες να περιορίζουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις τους».

«Έτυχε πριν δύο εβδομάδες να πάω ένα ταξίδι επαγγελματικό στην κεντρική Κίνα, όπου εκεί ένιωσα τη ζέστη πολύ πιο έντονα. Ο ήλιος “τσουρούφλισε” το σώμα μου» είπε τονίζοντας ότι είναι πρωτοφανή αυτά τα φαινόμενα.

Σχετικές ειδήσεις