ΚΟΣΜΟΣ

Μπραντ Πιτ: Η Τζολί τον κατηγορεί οτι «λεηλάτησε» τον αμπελώνα τους στη Γαλλία -«Κακομαθημένο παιδί»

H Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ
H Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ
ΑΡ

Φουντώνει η νομική διαμάχη ανάμεσα στον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί για ένα γαλλικό κτήμα και οινοποιείο στην ειδυλλιακή Προβηγκία που ανήκε παλαιότερα στο πρώην ζευγάρι

Η πρώην επενδυτική εταιρεία Nouvel της Αντζελίνα Τζολί κατηγορεί τον πρώην σύζυγό της Μπραντ Πιτ και τους οικείους του ότι προσπαθούν να διατηρήσουν τον έλεγχο του Château Miraval «απογυμνώνοντας» και «λεηλατώντας» τα περιουσιακά του στοιχεία. Η Nouvel διεκδικεί αποζημίωση τουλάχιστον 350 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μπραντ Πιτ «λεηλάτησε» τον αμπελώνα που κατείχε μαζί με την πρώην αγαπημένη του σύζυγό του Αντζελίνα Τζολί στην Προβηγκία, ξοδεύοντας εκατομμύρια δολάρια σε ανακαινίσεις πισίνας και στούντιο ηχογράφησης, ισχυρίστηκαν οι δικηγόροι που μήνυσαν τον ηθοποιό.

Η Nouvel, μια εταιρεία μέσω της οποίας η Jolie κατείχε προηγουμένως μερίδιο στο γαλλικό οινοποιείο, δήλωσε σε κατάθεση σε δικαστήριο στην Καλιφόρνια τη Δευτέρα (10/7) ότι oι αντίδικοι «ενεπλάκησαν σε ολοένα και πιο εξωφρενικές ενέργειες για να διατηρήσουν τον έλεγχο» της Miraval, ενώ φέρεται ότι «απέκλυσαν [τον παραγωγό ροζέ] από τα περιουσιακά της στοιχεία».

Οι ισχυρισμοί ότι ο Πιτ ενήργησε σαν «κακομαθημένο παιδί» ενώ συμμετείχε σε μια «κατάφωρη αρπαγή χρημάτων» είναι η πιο πρόσφατη διένεξη σε μια σφοδρή δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο σταρ του Χόλιγουντ. Κατέθεσαν αίτηση διαζυγίου σε δύσκολες συνθήκες το 2016, με την Τζολί να κατηγορεί τον Πιτ για μεθυσένη επίθεση εναντίον της ίδιας και των παιδιών τους στη διάρκεια ιδιωτικής πτήσης προς τις ΗΠΑ.

Ο 59χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες για επίθεση και κατηγόρησε την Τζολί σε προηγούμενα δικαστήρια ότι προσπάθησε να πλήξει τη φήμη του πουλώντας τη Nouvel, η οποία περιείχε το μερίδιό της στο Miraval, «πίσω από την πλάτη του στον ρωσικής καταγωγής δισεκατομμυριούχο Γιούρι Σέφλερ της Stoli Group, για 64 εκατομμύρια δολάρια το 2021» Ο Πιτ είπε σε προηγούμενες καταθέσεις ότι οι δυο τους είχαν συμφωνήσει «ότι θα πουλούσαν χωριστά τα μερίδιά τους μόνο με τη συγκατάθεση ο ένας του άλλου», κάτι που που η Τζολί αρνήθηκε.

Το μέγεθος της διαμάχης τους ήρθε στο φως μέσα από τις αγωγές για τον αμπελώνα, τον οποίο το ζευγάρι αγόρασε για 25 εκατομμύρια ευρώ το 2008, μετά από περιοδεία σε ακίνητα στις ακτές της Μεσογείου της Γαλλίας. Η μάρκα ροζέ που ίδρυσαν με τη βοήθεια του διάσημου οινοποιού του Ροδανού, Marc Perrin, συνέχισε να αποφέρει κέρδη άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ το 2022, σύμφωνα με τα αρχεία.

Μετά το διαζύγιο, ο Πιτ έχει «δημιουργήσει ένα μέχρι στιγμής επιτυχημένο σχέδιο για να καταλάβει de facto τον έλεγχο του Château Miraval», ισχυρίστηκαν οι δικηγόροι του Nouvel τη Δευτέρα, υποστηρίζοντας ότι είχε παγώσει το Σέφλερ από τη διεύθυνση της εταιρείας, αρνούμενος να διορίσει ουδέτερους διευθυντές στο διοικητικό συμβούλιο της οντότητας που εδρεύει στο Λουξεμβούργο και διαχειρίζεται τον αμπελώνα.

To ζεύγος «Μπραντζελίνα»ΑΡ

Οι άνθρωποι που ενημερώθηκαν για τη στρατηγική του Πιτ χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς «παράλογους» και είπαν ότι οι επενδύσεις στο ακίνητο ήταν «προς όφελος της επιχείρησης». Υπενθύμισαν ότι το ροζέ του Miraval είχε πρόσφατα καταταχθεί ως το καλύτερο στην Προβηγκία από το περιοδικό Le Figaro.

Οι δικηγόροι του Πιτ είχαν κατηγορήσει στο παρελθόν τον Σέφλερ και τη Stoli για απόπειρα «εχθρικής κατάληψης» του αμπελώνα, όπου παντρεύτηκαν οι δύο ηθοποιοί. Ο Πιτ υποστηρίζει επίσης ότι εξακολουθεί να κατέχει το 60% της περιουσίας, υποστηρίζοντας ότι μεταβίβασε μόνο «ονομαστικά» το 10% στην Τζολί το 2013.

Η νομική ομάδα της Nouvel είπε ότι η Τζολί αρχικά προσπάθησε να πουλήσει το μερίδιό της στο Miraval στον Πιτ, αλλά αποχώρησε λόγω διαφωνίας. Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Πιτ έχει σπαταλήσει «εκατομμύρια σε έργα ματαιοδοξίας, συμπεριλαμβανομένων άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων για ανακαινίσεις πισίνας, κατασκευή και ανοικοδόμηση μιας σκάλας τέσσερις φορές και ξόδεψε εκατομμύρια για την αποκατάσταση ενός στούντιο ηχογράφησης». Πρόσθεσαν ότι ο Πιτ ξόδευε «σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως για την συνεχή ανοικοδόμηση πέτρινων τοίχων χρησιμοποιώντας κτίστες από την Κροατία» και σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ σε απροσδιόριστα έξοδα.

Στην κατάθεση της Δευτέρας, η εταιρεία του Σέφλερ κατηγόρησε την ομάδα του Πιτ ότι ξεκίνησε μια «ξενοφοβική, αναληθή εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης αντάξια του ίδιου του Πούτιν» εναντίον του ρωσικής καταγωγής επιχειρηματία, ο οποίος είπε ότι είχε αναγκαστεί σε εξορία λόγω της κριτικής του στο Κρεμλίνο. Οι δικηγόροι του Πιτ είχαν υποστηρίξει προηγουμένως ότι η ιδιοκτησία του «απειλεί να βλάψει τη φήμη και το εμπορικό σήμα της Miraval» λόγω των υποτιθέμενων δεσμών του με κρατικούς παράγοντες της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας.