ΚΟΣΜΟΣ

«Μπηχτή» του Βρετανού Υπουργού Άμυνας για τα αιτήματα της Ουκρανίας για όπλα: «Δεν είμαστε η Amazon»

«Μπηχτή» του Βρετανού Υπουργού Άμυνας για τα αιτήματα της Ουκρανίας για όπλα: «Δεν είμαστε η Amazon»
AP.

Ο Υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, Μπεν Γουάλας, δήλωσε ενοχλημένος με τα συνεχή αιτήματα του Κιέβου για περαιτέρω παροχή οπλικού εξοπλισμού.

Σήμερα (12/07), ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας τόνισε ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι η Amazon» σε ό,τι αφορά την παράδοση όπλων στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι το Κίεβο θα μπορούσε να δείξει περισσότερη «ευγνωμοσύνη» στους συμμάχους του.

«Είτε μας αρέσει, είτε όχι, ο κόσμος θέλει να βλέπει ευγνωμοσύνη», σημείωσε ο κ. Γουάλας μιλώντας στα βρετανικά Μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους. «Μερικές φορές, πρέπει να πείσουμε χώρες να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα αποθέματα.

Ναι, αυτός είναι ένας ευγενής πόλεμος, όμως, ορισμένες φορές πρέπει να πείθουμε τους κοινοβουλευτικούς (σ.σ. βουλευτές και Γερουσιαστές) στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Πρέπει να πείθουμε πολιτικούς αξιωματούχους που, σε άλλες χώρες, αναρωτιούνται αν αξίζει τον κόπο», υποστήριξε.

Ο Μπεν Γουάλας εξέφρασε και την ενόχλησή του, όταν σε επίσκεψη που πραγματοποίησε πέρυσι στην Ουκρανία, τού δόθηκε ένας «κατάλογος όπλων» τα οποία χρειάζεται το Κίεβο. «Ξέρετε, δεν είμαστε η Amazon. Τούς το είπα πέρυσι αυτό, όταν ταξίδευα επί ένδεκα ώρες για να μου δώσουν έναν κατάλογο», ανέφερε.

Σχετικές ειδήσεις