ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Βερολίνο: Πληροφορίες για λέαινα που κυκλοφορεί ελεύθερη - «Μείνετε στα σπίτια σας»

Έρευνες για το άγριο ζώο στο Βερολίνο
Έρευνες για το άγριο ζώο στο Βερολίνο

Βερολίνο: Ένα άγριο ζώο - που πιστεύεται ότι είναι λέαινα - κυκλοφορεί ελεύθερο στα περίχωρα της γερμανικής πρωτεύουσας, προκαλώντας συναγερμό στους κατοίκους

Η γερμανική αστυνομία καλεσε τους πολίτες τις πρώτες πρωινές ώρες να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και να πάρουν κοντά τους τα κατοικίδιά τους, μετά το συναγερμό για μία λέαινα που φέρεται να κυκλοφορεί στα περίχωρα του Βερολίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έρευνα συμμετέχουν κυνηγοί, κτηνίατροι, ένα ελικόπτερο και θερμικές κάμερες.

Οι αξιωματικοί χρησιμοποιούν μεγάφωνα και εφαρμογές έκτακτης ανάγκης για να προειδοποιούν τους ανθρώπους στις περιοχές Kleinmachnow, Teltow και Stahnsdorf. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μέλη του κοινού σήμαναν συναγερμό αφού είδαν το ζώο να κυνηγά ένα αγριογούρουνο.

«Οι δύο κύριοι ηχογράφησαν ένα βίντεο με smartphone και ακόμη και έμπειροι αστυνομικοί έπρεπε να επιβεβαιώσουν ότι πιθανότατα πρόκειται για λέαινα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντάνιελ Κιπ στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο rbb.

Ένα βίντεο στο Twitter - το οποίο δεν έχει ακόμη επαληθευτεί από το Sky News - φαίνεται να δείχνει ένα μεγάλο αιλουροειδές ανάμεσα σε χαμόκλαδα. Κανένας ζωολογικός κήπος ή τσίρκο δεν έχει αναφέρει την απώλεια ενός ζώου, επομένως δεν είναι σαφές από πού προήλθε.

Η αστυνομία εξακολουθούσε να ερευνά τις νοτιοδυτικές παρυφές της πόληςμε το πρώτο φως της ημέρας και πιστεύει ότι θα μπορούσε να κοιμάται σε μια δασώδη περιοχή. «Το άγριο ζώο που δραπέτευσε δεν έχει βρεθεί ακόμα! Εξακολουθούμε να σας ζητάμε να μην βγείτε από το σπίτι. Εάν δείτε το ζώο, καλέστε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 110!", έγραψε στο Twitter η αστυνομία του Βραδεμβούργου»