ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 8χρονος επέζησε από «σπάνια επίθεση» πούμα στο Εθνικό Ολυμπιακό Πάρκο της Ουάσιγκτον

Επίθεση απο πούμα δεχθηκε 8χρονο παιδί
Επίθεση απο πούμα δεχθηκε 8χρονο παιδί
ΑP

Ένα 8χρονο παιδί επέζησε από την «εξαιρετικά σπάνια» επίθεση με πούμα κοντά στο Ολυμπιακό Εθνικό Πάρκο της Ουάσιγκτον 

Ένα 8χρονο παιδί υπέστη ελαφρά τραύματα μετά από επίθεση πούμα στο Ολυμπιακό Εθνικό Πάρκο της Ουάσιγκτον το βράδυ του Σαββάτου (29/7), δήλωσαν αξιωματούχοι του πάρκου. Το παιδί είχε κατασκηνώσει με τη μητέρα του στη Λίμνη Άντζελες, στην περιοχή Heart O' the Hills νότια του Πορτ Άντζελες όταν δέχθηκε επίθεση από το πούμα, σύμφωνα με δελτίο τύπου από την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου.

Το αρπακτικό «εγκατέλειψε απροσδόκητα το θύμα όταν του φώναξε η μητέρα του παιδιού», ανέφερε η υπηρεσία του πάρκου. Το προσωπικό ειδοποιήθηκε για την επίθεση στις 6:30 μ.μ. και απάντησε γρήγορα, ανέφερε η ανακοίνωση. Το παιδί υπέστη «μικρούς τραυματισμούς» και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω αξιολόγηση. Το προσωπικό του πάρκου συνόδευσε την οικογένεια πίσω στο μονοπάτι, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το προσωπικό απομάκρυνε όλους τους κατασκηνωτές στην περιοχή Lake Angeles και έκλεισε τις περιοχές Lake Angeles και Heather Park μέχρι νεοτέρας.«Λόγω της ακραίας φύσης αυτού του περιστατικού, κλείνουμε την περιοχή της λίμνης Άντζελες και πολλά μονοπάτια στη γύρω περιοχή», δήλωσε ο βιολόγος του Ολυμπιακού Εθνικού Πάρκου για την άγρια ζωή, Τομ Κέι στο δελτίο τύπου.

Το Σάββατο στις 5:00 π.μ., οι αρχές επιβολής του νόμου του πάρκου και το «προσωπικό άγριας ζωής που ειδικεύεται στην παρακολούθηση πούμα» στάλθηκαν στην τελευταία γνωστή τοποθεσία του ζώου, πρόσθεσε η ανακοίνωση. Αν εντοπίσουν το κούγκαρ, θα το κάνουν ευθανασία και θα κάνουν νεκροψία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Αυτό μπορεί να παρέχει ενδείξεις για το γιατί το ζώο δέχτηκε επίθεση, καθώς σπάνια φαίνονται πούρα και οι επιθέσεις σε ανθρώπους είναι εξαιρετικά σπάνιες», ανέφερε η υπηρεσία του πάρκου.

Η Ουάσιγκτον φιλοξενεί περίπου 1.900 έως 2.100 ενήλικα κούγκαρ, σύμφωνα με το State Department of Fish and Wildlife. Το τμήμα σημειώνει ότι τα ζώα - που ονομάζονται επίσης πάνθηρες, πούμα και λιοντάρια του βουνού - είναι άπιαστα και σπάνια αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους.

«Ένα άτομο είναι χίλιες φορές πιο πιθανό να χτυπηθεί από κεραυνό παρά να δεχθεί επίθεση από κούγκαρ», σύμφωνα με το τμήμα. «Όμως, καθώς ο ανθρώπινος πληθυσμός της Ουάσιγκτον αυξάνεται, και όλο και περισσότεροι άνθρωποι περιφέρονται σε εξωτερικούς χώρους, η πιθανότητα να παρατηρήσουν ή να συναντήσουν πούμα μπορεί να αυξηθεί».

Όλο το Ολυμπιακό Εθνικό Πάρκο θεωρείται «περιοχή κούγκαρ», ανέφερε η υπηρεσία του πάρκου. Το πρακτορείο προέτρεψε τους επισκέπτες να αποφύγουν την πεζοπορία ή το τζόκινγκ μόνοι τους, να παραμείνουν σε εγρήγορση στο περιβάλλον τους και να κάνουν πολύ θόρυβο αν συναντήσουν κούγκαρ. Το κάμπινγκ Lake Angeles βρίσκεται περίπου 100 μίλια δυτικά του Σιάτλ.