ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Εργαζόμενος σε παιδικούς σταθμούς κακοποίησε σεξουαλικά 91 ανήλικες

Αυστραλία: Εργαζόμενος σε παιδικούς σταθμούς κακοποίησε σεξουαλικά 91 ανήλικες

Φρικτή υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων στην Αυστραλία

Ένας άνδρας κατηγορείται για 1623 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων ενώ εργαζόταν σε παιδικούς σταθμούς στην Αυστραλία. Στην κατοχή του άνδρα βρέθηκε πορνογραφικό υλικό με τις φρικτές του πράξεις.

Τα περιστατικά έλαβαν χώρα μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ετών, κυρίως στο Μπρίσμπεην και στο Σίδνεϊ.

Όπως αναφέρει ο The Guardian, ο συγκεκριμένος άνδρας κατηγορείται για 1623 περιπτώσεις σεξουαλικών εγκλημάτων, στα οποία περιλαμβάνονται και βιασμοί, σε βάρος 91 νεαρών κοριτσιών.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 45χρονου αφού αναγνώρισε ποργνογραφικό υλικό στο «dark web» το 2014.

Ο άνδρας συνελήφθη τον Αύγουστο του 2022, όταν οι Αρχές ανακάλυψαν έναν σκληρό δίσκο με υλικό παιδικής κακοποίησης νεαρών κοριτσιών.

Κατηγορείται για 1623 περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης, ανάμεσά τους 136 κατηγορίες για βιασμούς και 110 κατηγορίες για σεξουαλικές επαφές με παιδί κάτω των 10 ετών, που φέρεται να έγιναν από το 2007 μέχρι το 2022.

Έχουν αναγνωριστεί στο υλικό που κατασχέθηκε, τα 87 κορίτσια ενώ ενημερώθηκαν και οι γονείς τους. Κάποια από τα θύματα, έχουν πλέον ενηλικιωθεί ενώ οι Αρχές εκτιμούν ότι ο άνδρας έχει καταγράψει όλα τα περιστατικά για τα οποία κατηγορείται.

Στο κινητό του τηλέφωνο και στον υπολογιστή του βρέθηκαν πάνω από 4.000 φωτογραφίες που χαρακτηρίζονται τεκμήρια.

«Πρόκειται για μία από τις πιο φρικτές περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκων που έχω δει στα 40 χρόνια που εργάζομαι στην αστυνομία», ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματούχος που ερευνά την υπόθεση.