ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη Βρετανία: Ζευγάρι πούλησε τα πάντα και μετακόμισε στο Μπαλί

Μεγάλη Βρετανία: Ζευγάρι πούλησε τα πάντα και μετακόμισε στο Μπαλί
Daily Mail

Μεγάλη Βρετανία:Tο ζευγάρι δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά να πουλήσει το σπίτι τους για 365.000 λίρες και να ανταλλάξουν μία ζωή που θα πληρώνουν συνέχεια λογαριασμούς με τον τουρισμό και  τον ζεστό καιρό που προσφέρει η Ινδονησία.

 

Στο Μπαλί μετακόμισε ένα ζευγάρι Βρετανών ηλικίας 36 και 35 ετών και γονείς τριών παιδιών, αφού πούλησε το σπίτι και όλη την περιουσία του στο Μάντσεστερ από όπου είναι και πλέον πληρώνουν μόλις 2.000 λίρες τον χρόνο ενοίκιο.

Ο Μatt Dearing και η σύντροφός του Carlie Donnelley πηραν το ρίσκο, αφού, όπως λένε, κουράστηκαν να ζουν για να δουλεύουν.

Το ζευγάρι δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά να πουλήσει το σπίτι τους για 365.000 λίρες και να ανταλλάξουν μία ζωή που θα πληρώνουν συνέχεια λογαριασμούς με τον τουρισμό και τον ζεστό καιρό που προσφέρει η Ινδονησία.

Οικογενειακή ζωή

Η μετακόμιση στο νέο τους σπίτι με τρεις κρεβατοκάμαρες στην περιοχή Ubud επιτρέπει στους γονείς να περνάνε περισσότερο χρόνο με τα τρία τους παιδιά, Lincoln, επτά, Delilah, τεσσάρων και Adelaide, ενός.

Ο Μatt, ξυλουργός στο επάγγελμα, δηλώνει «ήταν κάτι που θέλαμε για χρόνια. Κάποιες φορές πηγαίναμε στην Ισπανία και κοιτούσα για καλύβες. Στη Μεγάλη Βρετανία είχα καταντήσει να μην περνάω καθόλου χρόνο με τα παιδιά μου παρά μόνο περίπου μία ώρα πριν πάνε για ύπνο.

Συνεχώς πλήρωνα λογαριασμούς και δούλευα. Έκανα μεγάλη έρευνα για το Μπαλί, καθώς έχει τουρισμό όλο τον χρόνο και ο καιρός είναι υπέροχος.

Όπως πρόσθεσε, ήταν επιτέλους ώρα να ξεφύγουν από το κυνήγι με τον χρόνο που τους είχε «να δουλεύουν δέκα ώρες καθημερινά, πολλές φορές ακόμα και 7 μέρες την εβδμάδα».

73871405-12364075-The_thrift_couple_took_the_bold_step_so_they_could_live_financia-m-7_1690967355928.jpeg

Ενοίκιο μόλις 2.000 λίρες τον χρόνο

Τον περασμένο Μάρτιο μετά από μεγάλη έρευνα το ζευγάρι βρήκε το σπίτι με τις 3 κρεβατοκάμαρες, με ενοίκιο μόλις 2.000 λίρες τον χρόνο αλλά και ένα οικόπεδο 1.200 τετραγωνικά μέτρα για 100.000 λίρες.

Τώρα το ζευγάρι σχεδιάζει να χίσει το δικό του σπίτι, κάτι που θα τους εξοικονομήσει πείπου 236.000 λίρες. Χτίζουν δύο βίλες με 4 ή 5 κρεβατοκάμαρες ενώ έχουν το σπίτι που νοικιάζουν για να μένουν μέχρι να ολοκληρωθεί το χτίσιμο των σπιτιών.

«Είναι φοβερό τι σου επιστρέφουν οι επενδύσεις σου».

«Πουλήσαμε το σπίτι στη Μεγάλη Βρετανία για 365.000 λίρες, με αυτά τα λεφτά μπορέσαμε να αγοράσουμε οικόπεδο 1.200 τμ και να χτίσουμε δύο βίλες.\

Χτυπήσαμε φλέβα χρυσού πρόκειται για όλα όσα θέλαμε για εμάς το να είμαστε οικονομικά ελέυθεροι είναι πραγματική ελευθερία. Να κάνουμε ό,τι θέλουμε με τα παιδιά αντί να δουλεύουμε 10 ωρες την ημέρα.

Έχω ονειρευτεί πολλές φορές να αφήνω τα παιδιά στο σχολειο και να πηγαίνω να τα παίρνω. Εδώ μπορω να το κάνω. Οι ανθρωποι εδώ είναι αξιολατρευτοι και δειχνουν τρομερη ευγνωμοσύνη», λέει ο Ματ.

Η συντροφός του η Κάρλι, η οποία είναι αισθητικός, λέει ότι τα πραγματα είναι φανταστικά μετά την μετανάστευση και συνεχίζει λέγοντας ότι είναι εντελώς διαφορετική η ρουτίνα τους αλλά καλύτερη.

«Περνούσα περισσότερο χρόνο με τα παιδιά, αλλά όταν ήταν στη δουλειά μας ελειπε ο Ματ. Είναι τέλεια εδώ ο καιρός και το πώς εξερευνούμε διαφοετικά πράγματα».

Όπως λένε, στη Μεγάλη Βρετανία δεν είχαν καθόλου χρόνο για κοινωνική ζωή καθώς δούλευαν συνέχεια, ενώ ο Ματ αναφέρει ότι ήθελε να φύγει από το Μάντσεστερ τα τελυταία 10 χρόνια.

Η οικογένειά τους τους έλεγε τρελούς

Όταν το ζευγάρι ανακοίνωσε στην οικογένειά του την απόφασή του να φύγει, τους είπαν ότι είναι ανόητοι αλλά τίποτα δεν πτοησε το ζευγαρι που λενε ότι κάθε σαββατοκυριακο είναι αφιερωμένο στην οικογένειά τους από τοτε που μετακόμισαν.

«Όλοι μας έλεγαν τρελούς. Για μένα όμως ο κόσμος είναι μεγάλος και η ζωή πολύ μικρή. Σιχαίνομαι το γεγονός οτι τα παιδιά ήταν τόσο πολύ μέσα. Όταν ήμουν παιδί ήμουν έξω όλη την ώρα δεν το κάνεις αυτό πολύ στο Μάντσεστερ.

Το μόνο μειονέκτημα στο Μπαλί είναι ότι δεν έχουμε δίκτυο υποστήριξης εδώ, αλλά, ελπίζουμε να καταφέρουμε κάποια στιγμή να φέρουμε την οικογένειά μας εδώ και σχεδιάζουμε να πηγαίνουμε στη Μεγάλη Βρετανία για 2 με 3 μηνες ».

Το ζευγάρι μοιράζεται τη ζωή του στο τικτοκ με την ελπίδα να εμπνεύσουν και άλλους ανθρώπους να κανουν το βήμα.