ΚΟΣΜΟΣ

Bασίλισσα Ελισάβετ: Η φωτογραφία της δύο μέρες πριν πεθάνει, διεκδικεί τίτλο για το «κλικ» του 2022

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτέμβρη σε ηλικία 96 ετών
Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτέμβρη σε ηλικία 96 ετών

Μία από τις τελευταίες φωτογραφίες της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' διεκδικεί εθνικό βραβείο

Το κοινό προσκλήθηκε να επιλέξει από 20 εικόνες που τραβήχτηκαν το 2022 για το Ηνωμένο Βασίλειο. Ανάμεσά στα στιγμιότυπα ξεχωρίζει από τις τελευταίες δημόσιες φωτογραφίες της αείμνηστης Βασίλισσας Ελισάβετ Β' που οδεύει ολοταχώς για το βραβείο που θα αποφασιστεί με ψηφοφορία του κοινού.

Οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν από 20 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2022 για τη φωτογραφία της χρονιάς στα ετήσια βραβεία UK Picture Editors' Guild Awards.

Η συγκλονιστική εικόνα της αείμνηστης βασίλισσας, που στέκεται δίπλα σε ένα αναμμένο τζάκι στο Μπαλμόραλ, κρατώντας ένα μπαστούνι πριν συναντήσει την τότε πρωθυπουργό, Λιζ Τρας, στις 6 Σεπτεμβρίου, είναι μεταξύ των υποψηφίων. Η μονάρχης πέθανε στο Κάστρο Μπαλμόραλ δύο μέρες αργότερα.

Μια άλλη φωτογραφία της στο μπαλκόνι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το πλατινένιο της ιωβηλαίο τον Ιούνιο τράβηξε επίσης τα βλέμματα των κριτών, μαζί με φωτογραφίες του πρίγκιπα Λούις που κάλυπτε τα αυτιά του κατά τη διάρκεια μίας αεροπορικής επίδειξης.

Υπάρχουν επίσης εικόνες του ποδοσφαιριστή Λιονέλ Μέσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και φωτογραφίες από τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Μεταξύ των άλλων υποψηφίων είναι οι φωτογραφίες του Ηνωμένου Βασιλείου να «λιώνει» από τη ζέστη των 40 βαθμών Κελσίου το περασμένο καλοκαίρι και μια φωτογραφία ενός διαδηλωτή της Just Stop Oil.

Ένας εκπρόσωπος των βραβείων του UK Picture Editors’ Guild δήλωσε: «Φωτογράφοι που εργάζονται για λογαριασμό του Τύπου ρισκάρουν τη ζωή τους σε εμπόλεμες ζώνες και μας μεταφέρουν τις ειδήσεις καθώς βγαίνουν. Η δουλειά τους γεμίζει τις σελίδες των εφημερίδων καθημερινά και τόσο συχνά η δουλειά τους δεν αναγνωρίζεται».

Όσοι εγγραφούν για να ψηφίσουν πριν από τις 3 Σεπτεμβρίου θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μια διαμονή δύο διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο του Λονδίνου. Τα βραβεία θα πραγματοποιηθούν στους χώρους της Honorable Artillery Company στο City του Λονδίνου στις 16 Οκτωβρίου.