ΚΟΣΜΟΣ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Βυθίστηκε στη Γαλλία το γιότ των διακοπών της με τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα
ΑΡ

Bυθίστηκε στη Γαλλία το πρώην γιοτ της πριγκίπισσας Νταϊάνα όπου περνούσε τα καλοκαίρια της με τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ πριν φύγει από τη ζωή στις 31 Αυγούστου του 1997

Το πρώην γιοτ της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο οποίο απολάμβανε τις καλοκαιρινές της διακοπές πριν από τον θάνατό της, βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Γαλλίας, σύμφωνα με τον Independent. Και οι επτά επιβάτες διασώθηκαν μετά τη βύθιση του σούπερ γιοτ, που ονομάζεται Cujo, στη Μεσόγειο Θάλασσα στις 29 Ιουλίου. Ένας αξιωματικός είπε ότι το πλοίο «βυθίστηκε λόγω διαρροής» αφού φέρεται να χτύπησε ένα αγνώστων στοιχείων αντικείμενο στη Γαλλική Ριβιέρα

Η Gendarmerie des Alpes-Maritimes, παρακλάδι του γαλλικού στρατού, δημοσίευσε μια δήλωση για το περιστατικό στην επίσημη σελίδα της στο Facebook. Ανέφερε ότι η Ναυτική Ταξιαρχία της Αντίμπ ανταποκρίθηκε πρώτη σε κλήση κινδύνου στις 12:30 μ.μ. τοπική ώρα για ένα γιοτ που κινδύνευε 35 χιλιόμετρα από την ακτή του Beaulieu-sur-Mer, Γαλλία.

Όταν έφτασε στο σημείο 45 λεπτά αργότερα, το πλοίο είχε ήδη βυθιστεί και οι καμπίνες είχαν αρχίσει να πλημμυρίζουν. Οι επτά επιβάτες είχαν ήδη μεταφερθεί σε σωσίβιες λέμβους και εξετάζονταν για τραυματισμούς πριν οδηγηθούν πίσω στην ακτή.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Φαγιέντ περνούσαν χρόνο μαζί στο σούπερ γιοτ των 20 μέτρων που έπλευσε για πρώτη φορά το 1972 γύρω από την ιταλική Ριβιέρα, σύμφωνα με το Boat International.

Το ζευγάρι συναντήθηκε για πρώτη φορά σε έναν αγώνα πόλο το 1986 στον οποίο ο Αλ Φαγιέντ έπαιζε εναντίον του τότε συζύγου της Νταϊάνα, πρίγκιπα Καρόλου. Οι δυό τους συνδέθηκαν ρομαντικά μέχρι σχεδόν 10 χρόνια αργότερα, όταν ο πατέρας του Αλ Φαγιέντ, Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ, κάλεσε εκείνη και τους δύο γιους της, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι, να κάνουν διακοπές στη βίλα τους στο Σαιν Τροπέ της Γαλλίας.

Πριν αρχίσει να αναπτύσσεται το ειδύλλιο της Νταϊάνα με τον παραγωγό ταινιών, ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας είχαν οριστικοποιήσει το διαζύγιό τους τον Αύγουστο του 1996. Η Νταϊάνα ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με το αίτημα του συζύγου της για διαζύγιο νωρίτερα το ίδιο έτος

Εκπρόσωπος της πριγκίπισσας δημοσίευσε μια δήλωση εκείνη την εποχή: «Η πριγκίπισσα της Ουαλίας συμφώνησε με το αίτημα του πρίγκιπα Καρόλου για διαζύγιο. Η πριγκίπισσα θα συνεχίσει να συμμετέχει σε όλες τις αποφάσεις που σχετίζονται με τα παιδιά και θα παραμείνει στο Παλάτι του Κένσινγκτον με γραφεία στο Παλάτι του Σεντ Τζέιμς. Θα διατηρήσει τον τίτλο της και θα είναι γνωστή ως Νταϊάνα, Πριγκίπισσα της Ουαλίας».

Η Νταϊάνα πέθανε σε ηλικία 36 ετών, από καρδιακή ανακοπή μετά από εσωτερικά τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια ενός τροχαίου στο Παρίσι. Ο Ντόντι αλ Φαγέντ και ο οδηγός του αυτοκινήτου, Ανρί Πολ, σκοτώθηκαν ακαριαία στο θανατηφόρο δυστύχημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε μια στενή σήραγγα κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τους παπαράτσι. Αναφέρθηκε επίσης ότι ο Πολ είχε καταναλώσει αλκοόλ όταν συνέβη το δυστύχημα.