ΚΟΣΜΟΣ

Πτώχευσε η βρετανική αλυσίδα Wilko - Στον αέρα 12.000 εργαζόμενοι

Πτώχευσε η βρετανική αλυσίδα Wilko - Στον αέρα 12.000 εργαζόμενοι
theguardian

Σημειώνεται πως αλυσίδα λιανικής είχε χτυπήσει καμπανάκι για τον κίνδυνο πτώχευσης στις 3 Αυγούστου, καθώς αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα ρευστότητας

Σε διαδικασία πτώχευσης εισέρχεται η Wilko, όπως ανακοίνωσε σήμερα. Πριν από αυτή την εξέλιξη είχε απευθυνθεί στην PricewaterhouseCoopers προσπαθώντας να εξασφαλίσει νέα χρηματοδότηση, ωστόσο οι πιθανοί αγοραστές έκαναν πίσω, αποσύροντας το ενδιαφέρον τους τις τελευταίες μέρες.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Mark Jackson, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε: «Κάναμε τα πάντα, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν μας έχει απομείνει άλλη επιλογή», διευκρινίζοντας ταυτόχρονως πως τα καταστήματά της θα παραμείνουν ανοιχτά τουλάχιστον μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Σημειώνεται πως αλυσίδα λιανικής είχε χτυπήσει καμπανάκι για τον κίνδυνο πτώχευσης στις 3 Αυγούστου, καθώς αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα ρευστότητας. Την ίδια στιγμή το σωματείο GMB επικρίνει τη διοίκηση για πιθανή απώλεια των 12.000 θέσεων εργασίας. «Τα πολλά απαραίτητα μετρητά αφαιρέθηκαν από την επιχείρηση από την οικογένεια Wilkinson, ακόμη και όταν δυσκολευόταν», υποστήριξε η Nadine Houghton, υπεύθυνη της GMB.

Η Wilko προστίθεται στη λίστα των λιανοπωλητών που κατεβάζει ρολά λόγω της πανδημικής κρίσης και του κύματος ακρίβειας που χτυπά τη Βρετανία. Την περυσινή χρονιά τέθηκαν σε καθεστώς πτώχευσης η επιχείρηση μόδας και οικιακών ειδών Cath Kidston, η εταιρεία πώλησης επίπλων μέσω διαδικτύου Made.com, οι αλυσίδες μόδας Joules και η M&Co.

Η ανοιχτή πιστολή του CEO, όπως εμφανίζεται στο site της εταιρίας