ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο - Ανεστάλησαν προσωρινά οι πτήσεις στο Βνούκοβο

Eκρήξεις στο Κίεβο ανέφεραν οι αρχές της πόλης
Eκρήξεις στο Κίεβο ανέφεραν οι αρχές της πόλης
ΑΡ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις αναφέρθηκαν πριν από λίγη ώρα στο Κίεβο, ενώ ανεστάλησαν προσωρινά οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας

Τέσσερις μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κίεβο, με το επίσημο κανάλι της Πολεμικής Αεροπορίας στο Telegram να αναφέρει την εκτόξευση των βαλλιστικών πυραύλων Kh-47M2: «Μείνετε καλυμμένοι», έγραψε.

Οι συναγερμοί αυτοκινήτων ήχησαν και ο κόσμος έτρεξε στα καταφύγια τους. Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο έγραψε στο Telegram: «Εκρήξεις στην πόλη, παρακαλώ μείνετε στα καταφύγια». Οι στρατιωτικές αρχές της πόλης δήλωσαν ότι τα αντιπυραυλικά τους συστήματα λειτουργούσαν.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος του Κιέβου, ανέφερε ότι ένα νοσοκομείο παίδων είχε δεχτεί ρωσική επίθεση στην πόλη το πρωί της Παρασκευής, αλλά δεν υπήρξαν θύματα.

«Θραύσματα ρουκέτας έπεσαν στο έδαφος σε ένα από τα νοσοκομεία παίδων της πρωτεύουσας. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές. Στο σημείο βρίσκονται υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης» ανήρτησε στο Telegram.

Ο εναέριος χώρος πάνω από το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας εν τω μεταξύ έκλεισε προσωρινά σήμερα, με τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις να αναστέλλονται, όπως ανέφεραν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ένα μέτρο που συνήθως εφαρμόζεται λόγω των επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) τις τελευταίες εβδομάδες.