ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Ιαπωνία: Λιοντάρι κατασπάραξε εργαζόμενο σε ζωολογικό κήπο

Τραγωδία στην Ιαπωνία: Λιοντάρι κατασπάραξε εργαζόμενο σε ζωολογικό κήπο
Unsplash

Ο ζωολογικός κήπος θα παραμείνει κλειστός μέχρις ότου τεθούν σε εφαρμογή αποτελεσματικά μέτρα, προκειμένου να μην επαναληφθεί αντίστοιχη τραγωδία

Τραγικό θάνατο βρήκε εργαζόμενος σε ζωολογικό κήπο στην Ιαπωνία, μετά από επίθεση που δέχθηκε από λιοντάρι, την ώρα που προσπαθούσε να το βάλει στο κλουβί του.

Ο 53χρονος Κενίτσι Κάτο, εργαζόμενος στο Tohoku Safari Park στην περιφέρεια της Φουκουσίμα εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης αναίσθητος και να αιμορραγεί από τον σβέρκο, μέσα στο κλουβί του λιονταριού.

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο «Πιστεύεται ότι τάιζε το λιοντάρι».

Σε δηλώσεις του στέλεχος της διεύθυνσης του ζωολογικού κήπου είχε πει, πως ο εργαζόμενος προσπαθούσε να βάλει το λιοντάρι μέσα στο κλουβί, χρησιμοποιώντας ως δόλωμα τροφή, ωστόσο δεν κλείδωσε μία πόρτα που θα τον χώριζε από το ζώο.

Ο αντιπρόεδρος του πάρκου Νοριτσίκα Κουμακούμπο εξήγησε πως: «Η διαδικασία που ακολουθείται είναι ότι ανοίγουμε τη θύρα και βάζουμε την τροφή. Μόλις γίνει αυτό η θύρα πρέπει να κλείνει και να κλειδώνεται. Αλλά η πόρτα ήταν ανοικτή εκείνη την ώρα».

Το θύμα θεωρείτο έμπειρο μέλος του προσωπικού του ζωολογικού κήπου και ασχολούταν με τη φροντίδα σαρκοβόρων ζώων, όπως λιοντάρια, τίγρεις και αρκούδες.

Ο ζωολογικός κήπος θα παραμείνει κλειστός μέχρις ότου τεθούν σε εφαρμογή αποτελεσματικά μέτρα, προκειμένου να μην επαναληφθεί αντίστοιχη τραγωδία.