ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονίζει η Σάρον Στόουν: «Μόνο ο μπαμπάς μου ήταν εκεί, όταν παραλίγο να πεθάνω»

H Σάρον Στόουν
H Σάρον Στόουν
ΑΡ

Η Σάρον Στόουν εξομολογείται ότι μόνο ο πατέρας της ήταν στο πλευρό της σε μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές της ζωής της.

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια και την άφησαν εκτός Χόλιγουντ προχώρησε η γνωστή ηθοποιός Σάρον Στόουν, σε συνέντευξη στο περιοδικό People. Το 2001, η ηθοποιός είχε 1% πιθανότητα να ζήσει μετά από ρήξη σπονδυλικής αρτηρίας στον εγκέφαλό της, με την αιμορραγία να διαρκεί εννέα ολόκληρες ημέρες.

Όπως είπε μεταξύ άλλων η σταρ του Χόλιγουντ ο μόνος άνθρωπος που της συμπαραστάθηκε μέχρι τέλους ήταν ο μπαμπάς της. «Ο πατέρας μου ήταν εκεί για μένα, αλλά θα έλεγα ότι μέχρι εκεί», είπε στο περιοδικό, ενώ ανατρέχει σε εκείνη την περίοδο. «Αν θέλετε να ζήσετε με σταθερούς φίλους, μην έρχεστε στο Χόλιγουντ».

Πριν από το περιστατικό της υγείας της, η 65χρονη Στόουν περνούσε μία απο τις καλύτερες περιόδους της ζωής της, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά. Είχε λάβει την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ για το Casino πέντε χρόνια πριν, ενώ εκείνο το διάστημα είχε υιοθετήσει τον γιο της Ρόαν, 23 ετών σήμερα, με τον σύζυγό της, τον εκδότη Φιλ Μπρονστάιν. Έκτοτε έχει υιοθετήσει άλλα δύο παιδιά: τους γιους της Λερντ, 18, και Κουιν 17 ετών.

Αλλά μετά το περιστατικό, ο γάμος της διαλύθηκε, καθώς χώρισε με τον Μπρονστάιν το 2004 και, όπως λέει, το Χόλιγουντ σταμάτησε να της τηλεφωνεί. «Έχασα τα πάντα», λέει. «Έχασα όλα μου τα χρήματα. Έχασα την επιμέλεια του παιδιού μου. Έχασα την καριέρα μου. Έχασα όλα εκείνα τα πράγματα που αισθάνεσαι ότι είναι η πραγματική σου ταυτότητα και η ζωή σου»

«Ποτέ δεν πήρα πίσω τα περισσότερα», προσθέτει, «αλλά έχω φτάσει σε ένα σημείο που είμαι εντάξει με αυτό, όπου πραγματικά αναγνωρίζω ότι είμαι αρκετή». Σήμερα, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου στο Ίδρυμα Barrow Neurological Foundation, το οποίο υποστηρίζει το ιατρικό ινστιτούτο του Dr. Michael Lawton, του ανθρώπου που την χειρούργησε στον εγκέφαλο και φιλοξενεί τον ετήσιο έρανο Neuro Night στις 27 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, αποστολή του Ιδρύματος είναι «να σώζει ανθρώπινες ζωές μέσω καινοτόμων θεραπειών, πρωτοποριακής, θεραπευτικής έρευνας και της εκπαίδευσης της επόμενης γενιάς κορυφαίων νευροκλινικών γιατρών στον κόσμο».

«Είναι μια έμπνευση για όσους υποφέρουν από οτιδήποτε νευρολογικό», λέει ο διάσημος χειρουργός, ο οποίος σύμφωνα με τη Στόουν της έσωσε τη ζωή. Ασχολείται επίσης με τη ζωγραφική και το παιχνίδια του pickleball - δύο πάθη που δεν πίστευε ποτέ οτι θα αποκτούσε Το Pickleball είναι «πολύ διασκεδαστικό», λέει ο Stone, ενώ η ζωγραφική, τη βοήθησε να βρει το « καθαρό της κέντρο».