ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Ακυρώθηκαν πτήσεις προς Ισραήλ - Η TUI Belgium δεν πετάει για Τελ Αβίβ μέχρι 21 Οκτωβρίου

Βέλγιο: Ακυρώθηκαν πτήσεις προς Ισραήλ - Η TUI Belgium δεν πετάει για Τελ Αβίβ μέχρι 21 Οκτωβρίου
Getty Images

Δύο πτήσεις από το Βέλγιο προς το Ισραήλ ακυρώθηκαν για λόγους ασφαλείας μετά την επίθεση της Χαμάς τα ξημερώματα του Σαββάτου

Στην ακύρωση των δύο πτήσεών της προς το Ισραήλ προχώρησε η Brussels Airlines, σύμφωνα με τη δήλωση εκπροσώπου της αεροπορικής εταιρείας, όπως μετέδωσε η δημόσια γαλλόφωνη βελγική ραδιοτηλεόραση rtbf.

Είναι πιθανή ειδική πτήση με άλλες εταιρείες, για τον επαναπατρισμό ατόμων από τη χώρα.

Δύο πτήσεις της Brussels Airlines είχαν προγραμματιστεί μεταξύ Βρυξελλών και Τελ Αβίβ για σήμερα Σάββατο: στις 9:45 π.μ. και στις 9:10 μ.μ. Η εταιρεία αποφάσισε να τις ακυρώσει για λόγους ασφαλείας, μετά την επίθεσης της Χαμάς τα ξημερώματα.

«Εξετάζουμε τώρα εάν είναι δυνατόν, με άλλες εταιρείες του ομίλου Lufthansa (μέρος του οποίου είναι η Brussels Airlines,), να οργανώσουμε πτήση για τον επαναπατρισμό ταξιδιωτών στην Ευρώπη», διευκρινίζει ο εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η TUI Belgium δεν θα στείλει ταξιδιώτες στο Τελ Αβίβ μέχρι τις 21 Οκτωβρίου. Το Τελ Αβίβ είναι ο μόνος προορισμός που εξυπηρετεί στο Ισραήλ, ενώ όπως επισημαίνεται επί του παρόντος, η ΤUI δεν έχει Βέλγους τουρίστες εκεί.