ΚΟΣΜΟΣ

Ακυρώθηκαν πτήσεις από τις ΗΠΑ προς το Ισραήλ εν μέσω συγκρούσεων

Ακυρώθηκαν πτήσεις από τις ΗΠΑ προς το Ισραήλ εν μέσω συγκρούσεων

Πτήσεις που εκτελούνται από τις αεροπορικές εταιρείες American, United και Delta Airlines από μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως το Σικάγο, η Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και το Σαν Φρανσίσκο, με προορισμό το Τελ Αβίβ ακυρώθηκαν το Σάββατο προς την Κυριακή εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της FlightAware.

Περίπου το 15% των πτήσεων που κατευθύνονταν προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ ακυρώθηκαν και το 21% είχαν καθυστέρηση το Σάββατο, σύμφωνα με το FlightAware. Η Delta και η American Airlines δήλωσαν ότι έχουν ακυρώσει προγραμματισμένες πτήσεις προς και από το Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η Delta δήλωσε ότι εργάζεται για την "ασφαλή μεταφορά των ανθρώπων της Delta πίσω στις ΗΠΑ και θα συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση, όπως απαιτείται, για να βοηθήσει με τον επαναπατρισμό των Αμερικανών πολιτών που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους", δήλωσε εκπρόσωπός της.

Χθες το βράδυ, η πτήση 954 της United Airlines με προορισμό το Τελ Αβίβ αναχώρησε από το διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο και εξετράπη πάνω από τη Γροιλανδία για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο προέλευσής της μετά από περίπου επτά ώρες στον αέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της FlightAware.

Η United δήλωσε ότι "παρακολουθεί στενά την κατάσταση" και "προσαρμόζει τα προγράμματα πτήσεων όπως απαιτείται". Εκτός από δύο αναχωρήσεις από το Τελ Αβίβ που είχαν προγραμματιστεί για το Σάββατο, οι μελλοντικές πτήσεις θα ανασταλούν, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.