ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνίδα από το Ισραήλ: «Είμαστε έτοιμοι για όλα - Και τα τρία παιδιά μου είναι στον πόλεμο»

Επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας
AP Photo

«Ξέσπασα σε κλάματα όταν έφυγε η κόρη μου για τον πόλεμο», είπε η Ελληνίδα εκπαιδευτικός στο Ισραήλ, Τζουλιάνα Πέσσαχ.

Μπροστά στην πιο θανατηφόρα επίθεση που δέχεται στο έδαφός του από την ίδρυσή του το 1948, το Ισραήλ κήρυξε την Κυριακή επισήμως τον πόλεμο στη Χαμάς μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα από τη Λωρίδα της Γάζας, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε πάνω 1.000 νεκρούς καθώς και απροσδιόριστο αριθμό ομήρων.

Επιδιώκοντας να ανακτήσουν τον έλεγχο μετά από αυτή τη μεγάλης κλίμακας επίθεση - χερσαία, θαλάσσια και από αέρος - στη μέση του Σαμπάτ, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν την Κυριακή να καταδιώκουν μέλη της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ ενώ παράλληλα συνέχισαν τις αεροπορικές επιδρομές τους εναντίον στόχων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο αποκλεισμένος παλαιστινιακός θύλακας βίωσε από την πλευρά του την πιο θανατηφόρα μέρα τα τελευταία 15 χρόνια από τις ισραηλινές επιδρομές, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή μίλησε η Τζουλιάνα Πέσσαχ. «Τα νούμερα των νεκρών αυξάνονται συνεχώς» είπε αρχικά. «Μπορώ να βγω από το σπίτι αλλά δεν θα το προτιμούσαν αν δεν έχω κάποιο λόγο. Στο σπίτι είμαι μόνη μου με στο σκύλο μου, γιατί και τα τρία παιδιά μου έχουν πάει έφεδροι στην επιστράτευση. Επικοινωνούμε μαζί μας. Μας στέλνουν μήνυμα ότι είναι καλά», είπε αρχικά για να συμπληρώσει πως «ξέσπασα σε κλάματα όταν έφυγε η κόρη μου για τον πόλεμο».

Για την αντίδραση της κυβέρνησης η Τζουλιάνα Πέσσαχ είπε πως «περιμένουμε μπροστά από τις τηλεοράσεις για το τι θα κάνει ο Νετανιάχου. Ακόμα δεν έχουμε κάποια είδηση. Αυτό που με κάνει να χαίρομαι είναι ότι έχουμε την υποστήριξη της Αμερικής», για να καταλήξει πως «είμαστε έτοιμοι για όλα».