ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Συνέχεια έρχονται πτώματα» – Σοκάρει ο Έλληνας διευθυντής νοσοκομείου της Γάζας

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Συνέχεια έρχονται πτώματα» – Σοκάρει ο Έλληνας διευθυντής νοσοκομείου της Γάζας
AP.

«Οι βομβαρδισμοί δεν έχουν σταματήσει ούτε ένα λεπτό», αποκαλύπτει ο Έλληνας διευθυντής νοσοκομείου της Γάζας, στον απόηχο του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Η Μέση Ανατολή φλέγεται για ακόμη μία φορά. Πάνω από 1.100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ και τη Γάζα, μετά τη μαζική, συντονισμένη επίθεση από μαχητές της Χαμάς που «εξαπολύθηκε» τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου και τα σκληρά ισραηλινά αντίποινα που ακολούθησαν.

Τα ισραηλινά στρατεύματα δίνουν «μάχη» ώστε να εκδιώξουν Παλαιστίνιους μαχητές από το έδαφος της χώρας. Ο πόλεμος συνεχίζεται με οδομαχίες, ρουκέτες και αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για τη χειρότερη επίθεση στο Ισραήλ τις τελευταίες δεκαετίες.

Μέχρι το απόγευμα της 8ης Οκτωβρίου, ο εκτιμώμενος αριθμός των νεκρών ήταν πάνω από 1.100 μέσα σε 36 ώρες, αν και παραμένει συγκεχυμένος από τις συνεχιζόμενες μάχες και την αβέβαιη τύχη πολλών Ισραηλινών και Παλαιστινίων σε εμπόλεμες περιοχές.

«Συνέχεια έρχονται πτώματα», αναφέρει ο Έλληνας διευθυντής νοσοκομείου της Γάζας

«Δεν έχουν σταματήσει ούτε ένα λεπτό να βομβαρδίζουν, κάθε λίγο μάς έρχονται νεκροί και τραυματισμένοι», τονίζει ο Τζαμίλ Σουλεϊμάν, ο οποίος εκτελεί χρέη διευθυντή σε νοσοκομείο της Γάζας.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Οι βομβαρδισμοί σε σπίτια και ανθρώπους (μικρούς και μεγάλους) δεν έχουν σταματήσει ούτε ένα λεπτό. Κάθε λίγο μάς έρχονται πτώματα και σοβαρά τραυματισμένοι. Δεν έχει ρεύμα και το νερό έχει κοπεί εδώ και δύο μέρες», προσθέτει.

Σχετικές ειδήσεις