Iσραήλ: Πενταμελής οικογένεια σκοτώθηκε από τη Χαμάς - Οι ευτυχισμένες «σέλφι» πριν την τραγωδία

Εξαμελής οικογένεια σκοτώθηκε από μαχητές της Χαμάς, σε ένα κιμπούτς κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. Η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις τελευταίες ευτυχισμένες τους στιγμές.
Οικογένεια Ισραηλινών που σκοτώθηκε στην επίθεση της Χαμάς
Οικογένεια Ισραηλινών που σκοτώθηκε στην επίθεση της Χαμάς
3'

Η κυβέρνηση του Ισραήλ δημοσίευσε τη selfie μιας αθώας οικογένειας που φέρεται να σκοτώθηκε από μαχητές της Χαμάς στα κιμπούτς τους κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. Η Tαμάρ και ο Γιονατάν Κεντέμ, μαζί με τα παιδιά τους Σασάρ, Aρμπέλ και Oμέρ, δολοφονήθηκαν όλοι από τη Χαμάς στο κιμπούτς Nir Oz, το οποίο βρίσκεται μόλις 1,4 μίλια από τα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα.

Είναι πέντε από τους 700 και πλέον Ισραηλινούς που σκοτώθηκαν από τότε που η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεση μεγάλης κλίμακας το Σαββατοκύριακο, δήλωσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) τη Δευτέρα. Τουλάχιστον 1.200 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, πολλοί παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο επίσημος λογαριασμός X του Ισραήλ «ανέβασε» τη φωτογραφία των πέντε χαμογελαστών μελών της οικογένειας σε μια ανάρτηση αργά το βράδυ της Κυριακής. Σημαντικές προσωπικότητες κατήγγειλαν τη δολοφονία της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Nαφτάλι Μπένετ.

«Ο Tαμάρ και η Γιονατάν Κεντέμ, μαζί με τα παιδιά τους Σασάρ, Aρμπέλ και Oμέρ. Μια ολόκληρη οικογένεια που εξοντώθηκε από τους τρομοκράτες της Χαμάς. Δεν υπάρχουν λέξεις. Ας είναι ευλογημένη η μνήμη τους » έγραψε η ανάρτηση

«Κοιτάξτε τα χαρούμενα πρόσωπά τους. Την αγάπη τους. Όλοι τους δολοφονήθηκαν από Παλαιστίνιους τρομοκράτες στο κιμπούτς Nir-Oz. Ακριβώς επειδή είναι Εβραίοι» έγραψεο Μπένετ.

Το προφίλ της Tαμάρ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι είναι σύμβουλος του Υπουργείου Εσωτερικών στο Τμήμα Περιφερειακής Συνεργασίας.Το προφίλ της λέει επίσης ότι εργάζεται στο Ίδρυμα Ενθάρρυνσης Πρωτοβουλιών στην Εκπαίδευση και ότι ήταν πρώην επικεφαλής προγράμματος για τους Cadets for Municipal Service, μια πρωτοβουλία που είχε στόχο να εκπαιδεύσει τοπικούς ηγέτες στις αγροτικές κοινότητες του Ισραήλ.

Η Tαμάρ η οποία μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ, πήρε μεταπτυχιακό στη Διοίκηση και τη Δημόσια Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Ben-Gurion στην Beersheva του Ισραήλ. Η σελίδα της στο Facebook περιέχει δεκάδες φωτογραφίες της ίδιας και της οικογένειάς της σε πιο ευτυχισμένες στιγμές.

Η ίδια και ο σύζυγός της, διευθυντής επιχειρήσεων και καλλιεργητής σιταριού, φαίνεται να είναι μαζί εδώ και πολύ καιρό. Το προφίλ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιέχει πολλές φωτογραφίες του ζευγαριού από όταν την περιόδο που ήταν νέοι, μέχρι σήμερα. Η τελευταία της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε το βράδυ πριν από την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έπληξε περισσότερους από 500 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα στη διάρκεια της νύχτας στη φτωχή και αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, έναν θύλακα 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων, με αξιωματούχους εκεί να αναφέρουν τουλάχιστον 500 Παλαιστίνιους θανάτους.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ διέταξε μια «πλήρη πολιορκία» στη Γάζα, τρεις ημέρες αφότου μαχητές της Χαμάς άρχισαν να επιτίθενται σε Ισραηλινούς πολίτες στη χώρα. Ο υπουργός Γιόαβ Γκαλάντ πρόσθεσε ότι οι αρχές θα διακόψουν την ηλεκτρική ενέργεια στην παραμεθόρια περιοχή και θα εμποδίσουν την είσοδο τροφίμων και καυσίμων στην περιοχή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή