ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Παιδιά, τα αθώα θύματα του αιματηρού πολέμου - Εικόνες φρίκης σε Ισραήλ και Γάζα

 Παιδιά στην κόλαση του πολέμου
Παιδιά στην κόλαση του πολέμου
Α.Ρ

Μέση Ανατολή: Θύματα του φονικού πολέμου ανάμεσα σε Ισράηλ και Γάζα που μπήκε σήμερα (10/10) στην τέταρτη ημέρα του, τα παιδιά παλεύουν να ξεφύγουν απο την τραγωδία, θρηνούν αγαπημένους και βιώνουν σκηνές που τους κλέβουν βίαια την αθωότητα

«Τίποτα δεν δικαιολογεί τη δολοφονία, τον ακρωτηριασμό ή την απαγωγή παιδιών - σοβαρές παραβιάσεις δικαιωμάτων τις οποίες η UNICEF καταδικάζει ολόψυχα. Τέσσερις μέρες ωστόσο μετά το ξέσπασμα της φρικτής βίας στο Ισραήλ, οι αναφορές δείχνουν ότι οι σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων παιδιών είναι ανεξέλεγκτες. Πολλά παιδιά έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί, ενώ αμέτρητα άλλα έχουν εκτεθεί σε σκηνές ανείπωτης βίας.

«Η UNICEF καλεί τις ένοπλες ομάδες ή τους υπεύθυνους για την άμεση και ασφαλή απελευθέρωση των παιδιών που κρατούνται όμηροι στη Γάζα, ώστε να μπορέσουν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους ή τους φροντιστές τους. Και καλούμε όλα τα μέρη να προστατεύσουν τα παιδιά από το κακό, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Ανησυχούμε επίσης βαθιά για το μπλοκάρισμα του ηλεκτρικού ρεύματος και την αποτροπή εισόδου τροφίμων, καυσίμων και νερού στη Γάζα, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών. Είναι επιτακτική ανάγκη όλα τα μέρη να απέχουν από περαιτέρω βία και επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές.

Καθώς η ανθρωπιστική κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία, οι ανθρωπιστικοί φορείς πρέπει να μπορούν να έχουν ασφαλή πρόσβαση στα παιδιά και τις οικογένειές τους με υπηρεσίες και προμήθειες σωστικών - όπου κι αν βρίσκονται. Υπενθυμίζω σε όλα τα μέρη ότι σε αυτόν τον πόλεμο, όπως και σε όλους τους πολέμους, τα παιδιά είναι αυτά που υποφέρουν πρώτα και υποφέρουν περισσότερο» γράφει η Unicef στο σχετικό ανακοινωθέν της για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Οι φωτογραφίες απο το Ισραήλ και τη Γάζα μιλούν απο μόνες τους και δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά της διεθνούς κοινότητας:

Παιδιά στη Γάζα αφαιρούν θρησκευτικά βιβλία από ένα τζαμί που καταστράφηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο Χαν Γιουνίς της Λωρίδας της Γάζας. Μέλη της Χαμάς από την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας εισέβαλλαν σε γειτονικές ισραηλινές κοινότητες, παίρνοντας αιχμαλώτους, ενώ τα αντίποινα του Ισραήλ ισοπέδωσαν κτήρια στη Γάζα

Παιδιά στη Γάζα σώζουν ότι απέμεινε απο ισοπεδωμένο τζαμίAP

Ισραηλινοί εκκενώνουν τοποθεσία που χτυπήθηκε από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, στην Ασκελόν, στο νότιο Ισραήλ, τη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου. Στα μάτια των παιδιών ο τρόμος.

Eικόνες γροθιά στο στομάχιΑΡ

Παλαιστίνιος μεταφέρει ένα παιδί που διασώθηκε από το σπίτι της οικογένειας Tattari, το οποίο ισοπεδώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

Ένας αστυνομικός της Χαμάς μεταφέρει ένα τραυματισμένο κοριτσάκι σε ένα νοσοκομείο στο Μπέιτ Λαχίγια στη Λωρίδα της Γάζας, την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2023