ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ - Κάτοικος Ιερουσαλήμ: Πάμε σε δεύτερο Ολοκαύτωμα

Πόλεμος στο Ισραήλ - Κάτοικος Ιερουσαλήμ: Πάμε σε δεύτερο Ολοκαύτωμα

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ώρα μηδέν για την επιχείρηση «Σιδερένια Σπαθιά» με το Ισραήλ να ξεκινάει χερσαίες επιχειρήσεις. 

Συγκλονίζει η Υβέτ Ναχμιά, κάτοικος της Ιερουσαλήμ, η οποία μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ “Σαββατοκύριακο από τις 6” και τους Δ. Κοτταρίδη και Ντ. Κασιμάτη περιέγραψε την αγωνία της μάνας που είχε τις δύο της κόρες στα Ιεροσόλυμα.

“Ξέρω πως τρέχανε στο καταφύγιο που βρίσκεται στο σπίτι μας στο ισόγειο. Ξέρω πως δεν κοιμήθηκαν δύο μέρες. Ξέρω πως μια καλή τους φίλη, Ελληνο-εβραία, ισραηλινή, είχε πάει στο πάρτι και τη σκότωσαν. Και τώρα οι κόρες μου θρηνούν την απώλειά της. Ξέρω ότι καλή μου φίλη και ακτιβιστής, η Βίβιαν Σίλβερ, που ζούσε στο κιμπούτς Μπέρι, στα σύνορα με τη Γάζα, είναι όμηρος τώρα στη Γάζα και δεν ξέρω αν θα ζήσει. Και ξέρω ότι το πράγμα πάει για ένα δεύτερο Ολοκαύτωμα. Ο πατέρας μου έφυγε από τα Γιάννενα και κρύφτηκε στην Αθήνα. Τον βοήθησαν φίλοι της οικογένειας, χριστιανοί και χάρη σε αυτούς ζω. Και γι αυτό θέλω να πω από αυτήν εδώ την εκπομπή σε όλους μου τους φίλους τους Ισραηλινούς να βγουν άμεσα από το Ισραήλ και να έρθουν στην Ελλάδα” τόνισε η κα Ναχμιά.

Σε ερώτηση για το εάν σκοπεύει να επιστρέψει στο Ισραήλ απάντησε: “Η μεσαία μου κόρη ήταν να παρουσιαστεί στο στρατό στις 19 Οκτωβρίου. Αλλά τώρα της το έχουν αναβάλει για τις 11 Νοεμβρίου. Η κόρη μου θέλει να επιστρέψει στο Ισραήλ, να πάει στο στρατό, αλλά εγώ δεν θέλω να την αφήσω να πάει. Εγώ βλέπω τον εαυτό μου να επιστρέφω αφού τελειώσει ο πόλεμος. Όσο διαρκέσει ο πόλεμος, θα μείνω στην Ελλάδα“.