ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ - ΒΒC: Μόλις σταματήσουν οι επισκέψεις, αναμένεται να αρχίσει η χερσαία εισβολή

Πόλεμος στο Ισραήλ - ΒΒC: Μόλις σταματήσουν οι επισκέψεις, αναμένεται να αρχίσει η χερσαία εισβολή

Πόλεμος στο Ισραήλ:Οι έφεδροι του ισραηλινού στρατού, τις τελευταίες ημέρες, πήραν άδεια για να αλλάξουν τις κάλτσες τους, να δουν τις οικογένειές τους, αναφέρεται σε δημοσίευμα. 

Είναι ενδιαφέρον ότι απόψε ο Τζο Μπάιντεν πρόκειται να απευθύνει ομιλία από το Οβάλ Γραφείο, επισημαίνει ο απεσταλμένος του BBC στα σύνορα Ισραήλ - Γάζας Jeremy Bowen. Εκτιμά ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα ολοκληρώσει το μήνυμά του με ένα αίτημα για περισσότερα χρήματα για το Ισραήλ και την Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο συντάκτης διεθνών θεμάτων επιχειρεί να συνδύασει τα γεγονότα με τις επισκέψεις ηγετών μεγάλων χωρών, μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Είδαμε τα στρατεύματα και τα τανκς στα σύνορα εδώ όπου κάνω ρεπορτάζ - η συγκέντρωση είναι εκεί. Οι έφεδροι, τις τελευταίες ημέρες, πήραν άδεια για να αλλάξουν τις κάλτσες τους, να δουν τις οικογένειές τους» παρατηρεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμά ότι όταν τελειώσουν αυτές οι επισκέψεις, όπου οι Ισραηλινοί θα έχουν ξετυλίξει είναι τα σχέδιά τους, το Ισραήλ θα προχωρήσει σε χερσαία εισβολή στη Γάζα.