ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Διαψεύδει τα δημοσίευματα περί «κατάργησης» του Twitter στην Ευρώπη

Έλον Μασκ: Διαψεύδει τα δημοσίευματα περί «κατάργησης» του Twitter στην Ευρώπη

Ο Έλον Μασκ χαρακτήρισε ψευδή τα δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας σκέφτεται να καταργήσει το X (πρώην Twitter) στην Ευρώπη

Το ενδεχόμενο να καταργήσει το X (πρώην Twitter) στην Ευρώπη διέψευσε κατηγορηματικά πως εξετάζει ο Έλον Μασκ , απαντώντας σε σχετικά δημοσιέυματα.

Νωρίτερα, δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Insider ανέφερε πως δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla και της Space-X εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ως απάντηση σε έναν νέο κανονισμό που ισχύει για τις διαδικτυακές πλατφόρμες.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας έχει συζητήσει την πιθανότητα να αφαιρέσει τη διαθεσιμότητα της εφαρμογής στην Ευρώπη ή να μπλοκάρει τους χρήστες που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε τον Αύγουστο την Πράξη Ψηφιακών Υπηρεσιών (DSA), η οποία θέτει κανόνες για την πρόληψη της διάδοσης επιβλαβούς περιεχομένου, την απαγόρευση ή τον περιορισμό ορισμένων πρακτικών στόχευσης χρηστών και την ανταλλαγή ορισμένων εσωτερικών δεδομένων με ρυθμιστικές αρχές και σχετικούς ερευνητές, μεταξύ άλλων.

Αλλά τώρα Έλον Μασκ απάντησε και πως δεν ισχύον όσα αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα χαρακτηρίζοντάς τα ψευδή.