ΚΟΣΜΟΣ

Χρήστος Νικολαϊδης: Από του «χάρου τα δόντια» γλίτωσε ο δημοσιογράφος στο Ισραήλ

Χρήστος Νικολαϊδης: Από του «χάρου τα δόντια» γλίτωσε ο δημοσιογράφος στο Ισραήλ

Ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ με τον εικονολήπτη του βρέθηκαν μεταξύ διασταυρούμενων πυρών, εγκλωβίστηκαν και σώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό.

Μεγάλη περιπέτεια για τον πολεμικό ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Χρήστο Νικολαϊδη και το συνεργείο του, όταν βρέθηκαν στην πόλη Ναμπλούς, στα βόρεια της Δυτικής Όχθης. Στο σημείο πραγματοποιούταν διαδήλωση από Παλαιστίνιους, όμως σύντομα ξέσπασαν επεισόδια, αρχικά με πέτρες και στη συνέχεια ξέσπασε μάχη με πυροβολισμούς. Το τηλεοπτικό συνεργείο βρέθηκε μεταξύ διασταυρούμενων πυρών και βρήκαν καταφύγιο σε πολυκατοικία.

Πώς περιγράφει ο ίδιος τα γεγονότα:

Ο δημοσιογράφος, που έχει καλύψει και τον πόλεμο της Ουκρανίας, ενημέρωσε ψύχραιμα τους Έλληνες συναδέλφους του, δίνοντας και το ακριβές στίγμα στο οποίο βρισκόταν και εν συνεχεία ενημερώθηκε η ΕΣΗΕΑ, το υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική πρεσβεία στο Ισραήλ.

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού του τηλεοπτικού συνεργείου από το σημείο και στρατιώτες των ισραηλινών δυνάμεων κατέφθασαν. Μέχρι τότε, ο δημοσιογράφος επικοινωνούσε μόνο με μηνύματα, προκειμένου να μην ακουστεί ο ήχος του κινητού του, στο εχθρικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόταν.

Τέλος καλό όλα καλά, καθώς οι στρατιώτες πράγματι έφτασαν στο σημείο και τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.