ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Δημοσιογράφοι ρώτησαν επίμονα τη Μελόνι για τον χωρισμό της – Τι απάντησε

Ιταλία: Δημοσιογράφοι ρώτησαν επίμονα τη Μελόνι για τον χωρισμό της – Τι απάντησε
AP.

Η λακωνική απάντηση της Πρωθυπουργού της Ιταλίας.

Η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, προχώρησε σε σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος που προβλήθηκε σε εκδήλωση του Forza Italia, αφιερωμένη στον έναν χρόνο από τη σύσταση της κυβέρνησης. Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι επικεντρώθηκαν στην πρόσφατη είδηση του χωρισμού της, από τον Αντρέα Τζιαμπρούνο.

«Αυτό που αποδεικνύουμε, είναι ότι μπορούσαν να επιτευχθούν εξαιρετικά αποτελέσματα και να γίνουν εξαιρετικά πράγματα, χωρίς να πρέπει να είναι, κανείς άθλιος, να ακολουθεί πλάγιες οδούς, να κάνει απαράδεκτα πράγματα ή να ικανοποιεί απαράδεκτους ανθρώπους. Αν τα καταφέρουμε, και τα καταφέρνουμε, όλοι αυτοί θα πρέπει να λογαριαστούν με την συνείδησή τους και σας εγγυώμαι ότι θα το κάνουν», σημείωσε αρχικά.

«Λέμε “όχι” στον φόβο, ψηλά το κεφάλι και το βλέμμα, χαμόγελο στα χείλη. Πρέπει να κάνουμε σπουδαία πράγματα για τον λαό μας, και θα το κάνουμε. Οι άλλοι ας συνεχίσουν να κυλιούνται στο βούρκο, εμείς πετάμε ψηλά.

Είμαστε ο εχθρός που πρέπει να καταρρίψουν, διότι είμαστε ο καθρέφτης, ο καθρέφτης της αθλιότητάς τους. Αν καταφέρουμε να εφαρμόσουμε το σχέδιό μας και να κάνουμε ό,τι έχουμε στο μυαλό μας, οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να αναμετρηθούν με την συνείδησή τους.

Είναι βέβαιοι ότι στο τέλος θα μας κάνουν να χάσουμε την ψυχραιμία μας; Μέχρι τώρα την έχασαν μόνο εκείνοι, διότι έχουμε φαρδιές πλάτες και ήσυχη συνείδηση. Οι στόχοι μας είναι μεγάλοι και αυτό που για εμάς είναι σημαντικό, είναι να μην απογοητεύσουμε την Ιταλία και τους πολίτες της».

Τέλος, ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους σχετικά με την απόφαση να χωρίσει από τον άνδρα της, Αντρέα Τζαμπρούνο, η Πρωθυπουργός της Ιταλίας απάντησε λακωνικά: «Ουδέν σχόλιο, δεν έχω τίποτα να προσθέσω».

Σχετικές ειδήσεις