ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Παραιτήθηκε επίσκοπος αφού ιερέας της ενορίας οργάνωσε… όργιο – Η ανακοίνωση του Βατικανού

Πολωνία: Παραιτήθηκε επίσκοπος αφού ιερέας της ενορίας οργάνωσε… όργιο – Η ανακοίνωση του Βατικανού
AP.

«Ο Άγιος Πατέρας αποδέχθηκε την παραίτηση», όπως ανακοίνωσε το Βατικανό.

Καθαίρεση από τα καθήκοντα του επισκόπου ενορίας της νότιας Πολωνίας για τον Γκρέγκορς Κασάκ, μετά το σκάνδαλο που «ξέσπασε» πρόσφατα, όταν ένας ιερέας οργάνωσε… όργιο στην ενορία του.

«Ο Άγιος Πατέρας αποδέχθηκε την παραίτηση του Γκρέγκορς Κασάκ από την επισκοπή του Σοσνόβιετς», υπογραμμίσθηκε στη λιτή ανακοίνωση του Βατικανού. Τα Μέσα ενημέρωσης της Πολωνίας υπενθύμισαν το σκάνδαλο που «ξέσπασε» τον Σεπτέμβριο στην Ντάμπροβα Γκόρνιτσα, μία ενορία της επισκοπής του Σοσνόβιετς, όπου ένας από τους ιερείς διοργάνωσε όργιο, προσκαλώντας και έναν ιερόδουλο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε λόγω του γεγονότος ότι ο προσκεκλημένος έχασε τις αισθήσεις του, κατά τη διάρκεια της βραδιάς και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες αναγκάσθηκαν να καλέσουν τις πρώτες βοήθειες.

«Ο πατήρ Τόμας Ζ. και δύο λαϊκοί διέπραξαν μία πολύ σοβαρή παράβαση των ηθικών αξιών, την οποία η Εκκλησία δεν ανέχεται και την καταδικάζει σθεναρά. Αυτό το συμβάν αποτελεί σκάνδαλο για τους πιστούς και η δημόσια κατακραυγή είναι δικαιολογημένη», επισημάνθηκε στον ιστότοπο της επισκοπής.

Ο επίσκοπος Γκρέγκορς Κασάκ, γνωστοποιώντας ότι παραιτείται, ζήτησε από τους πιστούς να τού «συγχωρέσουν» τις «ανθρώπινες αδυναμίες» του. Άλλες δύο υποθέσεις απασχόλησαν τη συγκεκριμένη επισκοπή. Ο Κασάκ χειροτονήθηκε επίσκοπος το 1989 και ήταν επικεφαλής της επισκοπής του Σοσνόβιετς, από το 2009.

Σχετικές ειδήσεις