ΚΟΣΜΟΣ

Σε κλοιό κακοκαιρίας η Ευρώπη

Σε κλοιό κακοκαιρίας η Ευρώπη
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία κυρίως για τους ταξιδιώτες λόγω του χιονιά που πλήττει πολλές χώρες της Ευρώπης. Χιλιάδες ταξιδιώτες...

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία κυρίως για τους ταξιδιώτες λόγω του χιονιά που πλήττει πολλές χώρες της Ευρώπης.


Χιλιάδες ταξιδιώτες διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο του Χίθροου και εκατοντάδες ακόμη στο Γκάντγουικ καθώς το χιόνι συνεχίζει να πλήττει μεγάλο μέρος της Βρετανίας. Σήμερα δε θα υπάρξουν καθόλου αφίξεις στο Χίθροου και μόνο λιγοστές αναχωρήσεις ενώ πολλές πτήσεις ακυρώνονται και στο Γκάντγουικ.


Παράλληλα η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας προειδοποιεί για την επικινδυνότητα των παγωμένων δρόμων σε Αγγλία και Ουαλία.


Σύμφωνα με την ταξιδιωτική ένωση, Abta, περίπου τέσσερα εκατομμύρια Βρετανοί αναμενόταν να πετάξουν στο εξωτερικό αυτήν την εβδομάδα.


Περισσότερο χιόνι αναμένεται στην ανατολική Σκωτία και τη βορειοανατολική Αγγλία, όπου εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 10 εκατοστά και τα 20 εκατοστά σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο.
Καθυστερήσεις και ακυρώσεις παρατηρούνται επίσης σε αεροδρόμια στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ολλανδία.


Με δυσκολία διεξάγονται τα ταξίδια και στη Βόρεια Ιρλανδία, που πλήττεται από τις ισχυρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 25 ετών.


Στο Βέλγιο εκατοντάδες οδηγοί φορτηγών αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στα οχήματά τους, καθώς οι αρχές απαγόρευσαν στα οχήματα βάρους άνω των επτά τόνων να ταξιδεύουν στους παγωμένους δρόμους.


Παράλληλα στην Ιταλία δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της κακοκαιράςς. Ένας οδηγός φορτηγού έχασε τον έλεγχο του οχήματος σε παγωμένο δρόμο ενώ ένας άλλος άνδρας υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ καθάριζε το χιόνι έξω από το σπίτι του.