ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Συνελήφθη μετά από 8 ώρες άντρας που κρατούσε ομήρους σε ταχυδρομείο

ΤΟΚΥΟ
Photo: twitter

Υπόθεση ομηρίας στο Τόκιο: Ο 86χρονος συλληφθείς είχε πυροβολήσει νωρίτερα σε ένα νοσοκομείο, τραυματίζοντας δύο άτομα

Συνελήφθη ο 86χρονος που κρατούσε ομήρους πολλούς ανθρώπους σε ένα ταχυδρομείο στο Τόκιο, ενώ νωρίτερα πυροβόλησε σε ένα νοσοκομείο και τραυμάτισε δύο άτομα.

Έπειτα από οκτώ ώρες διαπραγματεύσεων στο Γουαράμπι, έξω από το Τόκιο, η αστυνομία δήλωσε ότι τελικά συνέλαβε τον άνδρα μετά τις 10 μ.μ. (τοπική ώρα), αφού περικύκλωσε το τριώροφο κτίριο.

«Ο άνδρας συνελήφθη. Λεπτομέρειες θα δοθούν αργότερα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.. Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο δράστης βρίσκεται υπό κράτηση, αλλά δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NHK ανάφερε πως πρόκειται για τον Tsuneo Suzuki, 86 ετών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun η αστυνομία εισέβαλε στο κτίριο, συνέλαβε τον άνδρα και κατέσχεσε το όπλο του. Το κίνητρό του δεν έγινε άμεσα σαφές.

Η αστυνομία πιστεύει ότι ήταν ο ίδιος άνδρας που νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε τραυματίσει έναν γιατρό κι έναν ασθενή σε νοσοκομείο που βρισκόταν εκεί κοντά πριν διαφύγει με μοτοσικλέτα.

Δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ανέφεραν ότι μια πυρκαγιά σε πολυκατοικία μπορεί επίσης να συνδέεται με την υπόθεση.

Ο ηλικιωμένος είχε ταμπουρωθεί στο ταχυδρομείο γύρω στις 2:15 μ.μ. (τοπική ώρα), έχοντας στην κατοχή του «κάτι που φαίνεται να είναι όπλο», είχαν αναφέρει οι αρχές της πόλης.

Αργότερα, καθώς η αστυνομία διαπραγματευόταν με τον άνδρα, τηλεοπτικά πλάνα παρουσίαζαν μια γυναίκα που πιστεύεται ότι ήταν όμηρος, να βγαίνει από το ταχυδρομείο λίγο πριν από τις 7:30.