ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ: Η Χαμάς «ψαρεύει» ισραηλινούς στρατιωτικούς με «δόλωμα» σαγηνευτικές γυναίκες

Πόλεμος Ισραήλ: Η Χαμάς «ψαρεύει» ισραηλινούς στρατιωτικούς με «δόλωμα» σαγηνευτικές γυναίκες

Πόλεμος Ισραήλ: Με σαγηνευτικές γυναίκες που χρησιμοποιεί ως «δόλωμα»

Με ψεύτικους λογαριασμός όμορφων γυναικών στα social media η Χαμάς προσπαθεί να αποπλανήσει Ισραηλινούς στρατιωτικούς και να αποσπάσει πληροφορίες για τη Γάζα.

Όπως έγινε γνωστό, εντοπίστηκε ένα ολόκληρο δίκτυο που περιλαμβάνει fake accounts σε όλα σχεδόν τα social media, ενώ για να ενισχυθεί η αξιοπιστία τους είχαν δημιουργηθεί και προφίλ υποτιθέμενων συγγενών τους.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ως «εγκέφαλος» αυτής της προσπάθειας θεωρείται το Ιράν, το οποίο εκτιμάται ότι έστησε το δίκτυο αυτό για λογαριασμό της Χαμάς, ώστε να αποσπάσει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί.

Η πρακτική αυτή ονομάζεται catfish. Οι ψευτικοι αυτοί λογαριασμοί δημιουργούν «ένα είδος ρομαντικής σχέσης μέσω αλληλογραφίας, ηχογραφήσεων και βιντεοκλήσεων» με τους ισραηλινούς στρατιώτες ενώ παράλληλα ζητούν πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα με το πρόσχημα ότι «ανησυχούν για τις ζωές των αγαπημένων τους».

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των θυμάτων υπολογίζεται από εκατοντάδες, έως χιλιάδες ενώ τα περισσότερα από αυτά τα ψεύτικα προφίλ έχουν εντοπιστεί στο Instagram.

Πλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, συνεργάζονται με τους ιστότοπους κοινωνικής δικτυώσεις προκειμένου να εντοπίσουν και να απαγορεύσουν τους fake λογαριασμούς.

Τέλος, σημειώνεται ότι η πρακτική catfish έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός από τον επικεφαλής του FBI: «Η Χαμάς θα μπορούσε να επιτεθεί σε αμερικανικό έδαφος»

Λας Βέγκας: Viral το βίντεο που δείχνει να κρίνει το χτύπημα παίκτη στο γκολφ