ΚΟΣΜΟΣ

Iσραηλινός στρατός: «Εξολοθρεύσαμε τον διοικητή του τάγματος Σάμπρα Τελ αλ-Χάουα της Χαμάς»

O ισραηλινός στρατός συνεχίζει την προέλασή του στη Γάζα
O ισραηλινός στρατός συνεχίζει την προέλασή του στη Γάζα
ΑΡ

Ένας διοικητής της Χαμάς σκοτώθηκε σε κοινή επιχείρηση, ισχυρίστηκαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις και η Αρχή Ασφαλείας του Ισραήλ, την ώρα που ο IDF έχει περικυκλώσει τη Γάζα

Ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη του ενήργησαν με «ακριβείς» πληροφορίες και σκότωσαν τον Μουσταφά Νταλούλ, τον διοικητή του τάγματος της Χαμάς, Σάμπρα Τελ αλ-Χάουα. Ισχυρίστηκε ότι ο Νταλούλ είχε «κεντρικό ρόλο στη διαχείριση της μάχης κατά των στρατευμάτων του Ισραηλινού Στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Τα τελευταία χρόνια, κατείχε μια σειρά από θέσεις στο τάγμα της Χαμάς και στην ταξιαρχία της πόλης της Γάζας», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι μαχητικά αεροσκάφη και πυροβολικό του Ισραηλινού στρατού, που κατευθύνονται από χερσαία στρατεύματα, σκότωσαν έναν «αριθμό τρομοκρατών» και ανακάλυψαν όπλα στην περιοχή Μπέιτ Χανούν, μια πόλη στο βορειοανατολικό άκρο της Γάζας.

«Τα στρατεύματα εντόπισαν όπλα, υλικό πληροφοριών, τουφέκι AK-47, υποπολυβόλο, γεμιστήρες, χειροβομβίδες, εκρηκτικούς μηχανισμούς, RPG, μέσα επικοινωνίας και χάρτες», ανέφερε. Μοιράστηκε αυτή τη φωτογραφία υποτίθεται ότι δείχνει τα όπλα που αποκάλυψε.