ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Φρενίτιδα για τον Salman Khan - Ανάβουν κροτίδες στους κινηματογράφους για τη νέα του ταινία

Ινδία: Φρενίτιδα για τον Salman Khan - Ανάβουν κροτίδες στους κινηματογράφους για τη νέα του ταινία
Instagram

Ο ηθοποιός που είναι πολύ γνωστός στην Ινδία έκανε έκκληση προς τους θαυμαστές τους να σταματήσουν την επικίνδυνη «μόδα» και να απολαύσουν την ταινία του μένοντας όμως ασφαλείς

Τον απόλυτο τρόμο βίωσαν θεατές σε κινηματογράφο στην Ινδία την Κυριακή, όταν μία ομάδα οπαδών του Salman Khan άναψαν πυροτεχνήματα μέσα στην αίθουσα, όταν ο αγαπημένος τους σταρ του Μπόλιγουντ εμφανίστηκε στην οθόνη.

Πλάνα που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν δεκάδες ανθρώπους να σηκώνονται από τις θέσεις τους πανικόβλητοι την ώρα που ανάβουν πυροτεχνήματα μέσα στην αίθουσα στο Μαλεγκάον της Μαχαράστρα.

Η απόλυτη παράνοια

Το βίντεο φαίνεται να δείχνει τους θαυμαστές να περιμένουν την εμφάνιση του σταρ του ινδικού κινηματογράφου Khan πριν εκτοξεύσουν τα βεγγαλικά. Οι υπόλοιποι θεατές τρέχουν προς την έξοδο φοβισμένοι ενώ η νύχτα γίνεται μέρα από τις πορτοκαλί εκρήξεις και τους σπινθήρες που πετάγονται παντού. Ουρλιαχτά και ζητωκραυγές ακούγονται στο βάθος, καθώς το απροσδόκητο... σόου των πυροτεχνημάτων προκαλεί την διακοπή της προβολής.

Σύμφωνα με την Daily Mail το... χάπενινγκ έχει γίνει και σε άλλους κινηματογράφους της Ινδίας, με τον ηθοποιό Salman Khan να καταδικάζει την πράξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Μαθαίνω για πυροτεχνήματα μέσα στις κινηματογραφικές αίθουσες στην προβολή του Tiger 3. Αυτό είναι επικίνδυνο. Ας απολαύσουμε την ταινία χωρίς να θέτουμε τον εαυτό μας και τους άλλους σε κίνδυνο. Μείνετε ασφαλείς», έγραψε στην πλατφόρμα Χ.

Η ταινία Tiger 3 αναμενόταν με μεγάλη ανυπομονησία από τους θαυμαστές του φραντσάιζ του YRF, ενώ διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό από την αστυνομία της Μαχαράστρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Press Trust of India οι αρχές είναι στη διαδικασία καταγραφής αδικήματος σύμφωνα με την ενότητα 435 - αναταραχή από φωτιά ή εκρηκτική ουσία με πρόθεση πρόκλησης ζημιάς - και την ενότητα 336 - πράξη που θέτει σε κίνδυνο ζωή ή την προσωπική ασφάλεια άλλων - του Ινδικού Ποινικού Κώδικα.

Έκαναν το σινεμά γήπεδο

Να σημειωθεί εδώ πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι θαυμαστές του σταρ του Μπόλιγουντ επιχειρούν κάτι τέτοιο. Το 2021, όπως μας θυμίζει η Daily Mail μετά την κυκλοφορία του Antim: The Final Truth είχαν γίνει viral βίντεο που έδειχναν θεατές να ανάβουν κροτίδες μέσα σε σινεμά.

Και τότε ο Khan είχε βγάλει μία αυστηρή ανακοίνωση που έλεγε: «Ζητώ από όλους τους θαυμαστές μου να μην παίρνουν κροτίδες μέσα στις κινηματογραφικές αίθουσες, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστιο κίνδυνο πυρκαγιάς, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές σας και τις ζωές άλλων», ενώ πρόσθετε, «Ζητώ από τους ιδιοκτήτες κινηματογράφων να μην επιτρέψουν την μεταφορά κροτίδων μέσα στις αίθουσες και την ασφάλεια του χώρου να τους αποτρέψει στις εισόδους». «Απολαύστε την ταινία αλλά σας παρακαλώ αποφύγετε αυτό, το ζητώ από όλους τους θαυμαστές μου, σας ευχαριστώ», κατέληγε.

Ο Salman Khan είναι ένας διάσημος Ινδός ηθοποιός, παραγωγός και τηλεοπτική περσόνα που εργάζεται κυρίως σε Hindi ταινίες. Με μία καριέρα που ξεπερνά τις 3 δεκαετίες ο Khan έχει λάβει αμέτρητα βραβεία, συμπεριλαμβανομένων δύο Εθνικών Βραβείων Κινηματογράφου ως παραγωγός και ένα Βραβείο Filmfare ως ηθοποιός. Στα μέσα ενημέρωσης αναφέρεται ως ένας από τους πιο εμπορικά επιτυχημένους ηθοποιούς του ινδικού κινηματογράφου, ενώ το Forbes τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τις πιο ακριβοπληρωμένες διασημότητες παγκοσμίως το 2015 και το 2018, χρονιά κατά την οποία ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος Ινδός.