ΚΟΣΜΟΣ

Τέξας: Η σορός 35χρονης αγνοούμενης βρέθηκε στο ψυγείο του φίλου της

Τέξας: Η σορός 35χρονης αγνοούμενης βρέθηκε στο ψυγείο του φίλου της
New York Post

Η μητέρα της 35χρονης είχε δηλώσει την εξαφάνισή της αρκετούς μήνες πριν - Ο ύποπτος συνελήφθη και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Μέσα στο ψυγείο του φίλου της σε μεγάλη αποσύνθεση βρέθηκε το πτώμα μίας γυναίκας από το Τέξας, η οποία αγνοούνταν εδώ και μήνες, σύμφωνα με τις αρχές.

Τον Ιούνιο, η μητέρα της Χέδερ Σουάμπ, Τάμρα, δήλωσε στην αστυνομία την εξαφάνιση της κόρης της, καθώς, όπως είπε, είχε να δώσει σημεία ζωής για μήνες, ενώ βρισκόταν σε μία ιδιαίτερη σχέση με τον φίλο της, Τσαντ Κρίστοφερ Στίβενς.

Το θύμα

Οι μήνες πέρασαν και η υπόθεση φαινόταν να έχει «παγώσει», μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, όταν η Τάμρα πήγε εκ νέου στην αστυνομία αναφέροντας ότι η πρώην σύζυγος του φίλου της Χέδερ και η κόρη της είχαν πληροφορίες σχετικά με την εξαφάνιση. Αυτό που μάλλον τους είχε πει ο ίδιος ο δράστης είναι ότι η Χέδερ βρισκόταν θαμμένη στην αυλή του σπιτιού του.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 12 Νοεμβρίου, η αστυνομία πήρε ένταλμα για έρευνα στο σπίτι του Στίβενς, όπου βρήκαν ένα ψυγείο, καλυμμένο με πλαστικό περιτύλιγμα και μέσα εκεί βρέθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση η σορός της άτυχης γυναίκας.

Ο Στίβενς ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι η 35χρονη πέθανε μέσα στο σπίτι του τον Ιούνιο του 2022 και πως δεν ήξερε τι να κάνει με το πτώμα της. Η αστυνομία του πέρασε επί τόπου χειροπέδες, με την κατηγορία της αλλοίωσης αποδεικτικών στοιχείων.

Σύμφωνα με τη Daily Mail η μητέρα του θύματος είπε στους ερευνητές ότι η σχέση της κόρης της ήταν κακοποιητική, ενώ μάλιστα δήλωσε πως η Χέδερ της είχε πει πολλές φορές ότι ένιωθε πως ο Στίβενς θα την σκότωνε. Μάνα και κόρη ωστόσο είχαν να μιλήσουν ένα χρόνο.

Στην αρχική του κατάθεση στην αστυνομία τον Ιούνιο, ο ύποπτος είπε ότι η Χέδερ είχε χωρίσει μαζί του έναν χρόνο πριν και ότι δεν γνώριζε που βρισκόταν, ενώ στις 4 Νοεμβρίου η κόρη του Στίβενς, είπε στην αστυνομία ότι δύο ημέρες νωρίτερα είχε καυγαδίσει με τον πατέρα της, με εκείνον να την απειλεί ότι θα τη σκοτώσει. Η κόρη ισχυρίστηκε ακόμη ότι μιλούσε σπάνια με τον πατέρα της, ενώ τον κάλεσε στις 2 Νοεμβρίου για να του πει ότι ήταν έγκυος.

Η κόρη του 42χρονου ενημέρωσε τις αρχές ότι ο πατέρας της απείλησε να σκοτώσει το μωρό εάν δεν έκανε έκτρωση, ενώ απείλησε ακόμα και να σκοτώσει την ίδια, όπως αναφέρεται στην ένορκη κατάθεση.

Η κόρη του υπόπτου και η πρώην σύζυγός του δήλωσαν επίσης ότι ο Στίβενς αναφέρθηκε πολλές φορές στην αυλή του κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, ενώ μάλιστα κάποια στιγμή είπε σαρκαστικά ότι στην πίσω αυλή ήταν θαμμένο το πτώμα της Χέδερ.

Στη διάρκεια της έρευνας οι αρχές βρήκαν πολλά προσωπικά αντικείμενα της 35χρονης, όπως τον φορητό υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνό της.

Τρεις ημέρες πριν το ένταλμα έρευνες στο σπίτι του Στίβενς, ο ύποπτος είχε κατηγορηθεί για επίθεση που αφορούσε μία άλλη σχέση του. Η εν λόγω γυναίκα κατήγγειλε ότι της επιτέθηκε όταν τον εγκατέλειψε τον Ιανουάριο του 2023.

Ο ύποπτος