ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: «Άγριο τρολάρισμα» για τα γενέθλιά του - «Παραλίγο να κάψει τον Λευκό Οίκο με τόσα κεριά»

Οι χρήστες του διαδικτύου «τρολάρουν» τον Μπάιντεν
Οι χρήστες του διαδικτύου «τρολάρουν» τον Μπάιντεν

Ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν γιόρτασε τα 81α γενέθλιά του τη Δευτέρα (20.11) και αυτοσαρκάστηκε για την ηλικία του. Την ίδια στγμή έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οργιάζουν τα ανέκδοτα για τον αριθμό των κεριών στην τούρτα του

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκλεισε τα 81 του χρόνια στις 20 Νοέμβρη και για μία ακόμη φορά η ηλικία του έγινε στόχος για τις «κακές γλώσσες» και τους πολιτικούς του αντιπάλους. «Η τούρτα του Τζο Μπάιντεν έχει τόσα πολλά κεριά που παραλίγο να κάψει τον Λευκό Οίκο», σχολίασε ένας χρήστης στο X, παλαιότερα γνωστός ως Twitter, ως απάντηση σε μια φωτογραφία που κοινοποίησε ο πρόεδρος και τον δείχνει μπροστά από μια τούρτα στολισμένη με δεκάδες κεριά.

Ο Μπάιντεν γιόρτασε τα 81α γενέθλιά του τη Δευτέρα, σηματοδοτώντας την περίσταση με ένα αστείο για την ηλικία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Φαίνεται ότι στα 146α γενέθλιά σου, τελειώνει ο χώρος για κεριά!» έγραψε σε μια ανάρτησή του στο Instagram με την οποία χαμογελούσε μπροστά στην τούρτα γενεθλίων του. Οι φλόγες των κεριών πάνω στην τούρτα, σχημάτισαν ένα δαχτυλίδι φωτιάς στην κορυφή του γλυκού.

«Η μυστική υπηρεσία έχει πυροσβεστικό τμήμα;» ένας χρήστης σχολίασε κάτω από την ανάρτηση. «Το κέικ κυριολεκτικά παίρνει φωτιά», έγραψε ένας άλλος. «Τίποτα δεν ήταν ούτε θα είναι ποτέ πιο αστείο για μένα από αυτή τη φωτογραφία του Τζο Μπάιντεν με την τούρτα γενεθλίων του», έγραψε ένας χρήστης των social media στο X, κοινοποιώντας τη φωτογραφία στην αρχική ανάρτηση του Μπάιντεν στο Instagram.

«Δεν μπορώ να ξεπεράσω την τούρτα γενεθλίων του Μπάιντεν», έγραψε ένας άλλος, μοιράζοντας ένα gif από τον «Πρίγκηπα του Bel Air» που βάζει φωτιά σε ένα τηγάνι. Η ηλικία του Μπάιντεν βρίσκεται στο επίκεντρο από τότε που έγινε πρόεδρος το 2020 και οι ανησυχίες έγιναν εντονότερες από τότε που ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή στις εκλογές του 2024.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη από τη Wall Street Journal στο τέλος Αυγούστου, σχεδόν τα τρία τέταρτα των ψηφοφόρων (73%) πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν είναι «πολύ μεγάλος για να είναι υποψήφιος πρόεδρος» και να υπηρετήσει άλλη μια θητεία. Εάν επανεκλεγεί, ο Μπάιντεν θα είναι 86 ετών στο τέλος μιας πιθανής δεύτερης θητείας.

Η ίδια δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι μόνο το 47% των ερωτηθέντων είπε ότι η ηλικία αποτελεί ζήτημα για τον Τραμπ, ο οποίος είναι μόλις τρία χρόνια νεότερος από τον Μπάιντεν. Ο Τραμπ θα είναι 78 ετών την ημέρα των εκλογών το 2024. Ο Μπάιντεν ήταν ήδη 78 ετών όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, γεγονός που τον καθιστά τον γηραιότερο πρόεδρο που ορκίστηκε στον Λευκό Οίκο.

Μια δημοσκόπηση για λογαριασμό των Harvard-Harris που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα διαπίστωσε ότι το 58% των ψηφοφόρων δήλωσε ότι έχει αμφιβολίες για την καταλληλότητά του για το αξίωμα και το 67% οτι είναι πολύ μεγάλος για να γίνει πρόεδρος. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 2.116 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους στις 18 και 19 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν αυτές τις ανησυχίες λέγοντας ότι η ηλικία του του είχε δώσει «σοφία». «Θα σου πω τι, κάποιος είπε ότι ξέρεις, ότι ο Μπάιντεν γερνάει, φίλε», είπε ο πρόεδρος την Εργατική Πρωτομαγιά κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Φιλαδέλφεια. «Το μόνο πράγμα που έρχεται με την ηλικία είναι λίγη σοφία. Το κάνω αυτό περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, και μάντεψε; Θα συνεχίσω να το κάνω με τη βοήθειά σας»

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος πέρασε τα γενέθλιά του απονέμοντας χάρη στις γαλοπούλες για την Ημέρα των Ευχαριστιών στον Λευκό Οίκο, μια παράδοση που γιορτάζει φέτος την 76η επέτειό της. Ο Μπάιντεν σημείωσε ότι δεν ήταν παρών την πρώτη φορά που δόθηκε χάρη στις γαλοπούλες στον Λευκό Οίκο επειδή ήταν πολύ νέος. Αργότερα αστειεύτηκε ότι έκλεινε μόλις τα 60.