ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ δέχθηκε τη συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς

Το Ισραήλ δέχθηκε τη συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς
AP.

Η ισραηλινή κυβέρνηση συμφώνησε για την απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Anadolu.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ δέχθηκε τη συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Μπενιαμίν Νετανιάχου: «Οι όμηροι θα απελευθερωθούν σταδιακά»

«Ο πόλεμος θα συνεχισθεί μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας. Δεν θα σταματήσουμε μετά την κατάπαυση του πυρός. Ο Τζο Μπάιντεν βοήθησε στη βελτίωση της συμφωνίας, ώστε να συμπεριληφθούν περισσότεροι όμηροι», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά το πέρας των διαδοχικών αποψινών (21/11) συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου Πολέμου και του Υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Τριάντα παιδιά, οκτώ μητέρες και δώδεκα γυναίκες είναι οι όμηροι που θα απελευθερώσει η Χαμάς

Τριάντα παιδιά, οκτώ μητέρες και άλλες δώδεκα γυναίκες θα απελευθερωθούν στο πλαίσιο της συμφωνίας ομήρων, όπως μετέδωσε νωρίτερα η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Νωρίτερα, πηγές ανέφεραν ότι θα απελευθερώνονται δέκα όμηροι την ημέρα κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας, ενώ, προβλέπεται ότι για έξι ώρες την ημέρα το Ισραήλ δεν θα πετά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Γάζα.

Επίσης, θα απελευθερωθούν και Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές, εφόσον αυτοί δεν έχουν καταδικασθεί για δολοφονία. Ο ισραηλινός στρατός ενημέρωσε ότι δεν θα επιτρέψει την επιστροφή αμάχων στη βόρεια Γάζα, αφού θα επιχειρεί εκεί, ενώ, ξεκαθάρισε ότι στο τέλος της εκεχειρίας, θα εκκινήσει ξανά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Συγγενής ομήρου στο Newsbomb.gr: «Είμαστε ευτυχείς για τη συμφωνία, ανυπομονούμε για τα καλά νέα»

Το Newsbomb.gr συνομίλησε με τον συγγενή ομήρων, τον Eran Kaplan, τον οποίο τον είχαμε συναντήσει και στο Τελ Αβίβ, κατά τη διάρκεια μίας από τις πρώτες διαδηλώσεις με αίτημα την απελευθέρωσή εκείνων.

«Σας ευχαριστούμε που ασχολείστε με αυτό το ζήτημα, από την Ελλάδα, είναι σημαντικό για εμάς και μας δίνει ελπίδα. Είμαστε όλοι πολύ ευτυχείς και αισιόδοξοι για τη διαφαινόμενη αυτή συμφωνία, που προβλέπει ότι πενήντα από τους ομήρους θα επιστρέψουν στα σπίτια και τις οικογένειές τους και όλοι ανυπομονούμε για αυτό.

Οι καρδιές μας είναι μαζί με όλους όσοι είναι ακόμα σε αιχμαλωσία και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να προσευχόμαστε για την απελευθέρωσή τους, το συντομότερο δυνατόν. Σας ευχαριστούμε ξανά και ανυπομονούμε για περισσότερα καλά νέα, από ώρα σε ώρα».

Σχετικές ειδήσεις