ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: «Πολλά νοικοκυριά υποφέρουν ακόμη» παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών

O Τζέρεμι Χαντ
O Τζέρεμι Χαντ
ΑΡ

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ παραδέχθηκε μιλώντας στο BBC ότι «πολλά νοικοκυριά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ παραδέχθηκε σήμερα μιλώντας στο BBC ότι «πολλά νοικοκυριά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες», έπειτα από έναν χρόνο κρίσης κόστους ζωής και την ώρα που αυξάνεται η τιμή της ενέργειας.

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή ενέργειας Ofgem ανακοίνωσε σήμερα ότι, εξαιτίας της αύξησης των χονδρικών τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, θα αυξηθεί κατά 5% για το πρώτο τρίμηνο του 2024 το ανώτατο ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν τα νοικοκυριά στη Βρετανία για την ενέργεια. Αυτό ισοδυναμεί με αύξηση 94 λιρών ετησίως.

Στο BBC ο Χαντ φάνηκε να αποκλείει το ενδεχόμενο παροχής άμεσων βοηθημάτων στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά για να αντιμετωπίσουν το κόστος της ενέργειας, όπως είχε γίνει πέρυσι τον χειμώνα, προτιμώντας να δώσει έμφαση στα διάφορα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες Τετάρτη στο πλαίσιο της παρουσίασης του προϋπολογισμού.

Ο Βρετανός υπουργός υπογράμμισε ότι κάποια κοινωνικά επιδόματα θα αυξηθούν σε ποσοστό «διπλάσιο του πληθωρισμού που αναμένεται του χρόνου», υπενθύμισε ότι θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών από το 12% στο 10% για 27 εκατομμύρια εργαζομένους, αναφέρθηκε σε αύξηση συντάξεων…

«Ελπίζω ότι όλα αυτά τα μέτρα θα βοηθήσουν τους ανθρώπους, βοηθώντας παράλληλα την οικονομία να αναπτυχθεί μακροπρόθεσμα», επέμεινε. Εξάλλου η βρετανική κυβέρνηση στον προϋπολογισμό της έδωσε έμφαση στις φορολογικές ελαφρύνσεις των επιχειρήσεων και παρουσίασε ενισχύσεις πολλών δισεκατομμυρίων σε οκτώ τομείς της βιομηχανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ