ΚΟΣΜΟΣ

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Σφαλιάρα» σε Σούνακ από τους Βρετανούς σε νέα δημοσκόπηση

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Σφαλιάρα» σε Σούνακ από τους Βρετανούς σε νέα δημοσκόπηση

Ρίσι Σούνακ: Ο Βρετανός πρωθυπουργός βλέπει τη δημοφιλία του καταρρέει μετά την άρνησή του να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω των Γλυπτών του Παρθενώνα

Μέχρι και οι Βρετανοί παραδέχονται πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ωστόσο ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρίσι Σούνακ, αρνείται πεισματικά να δεχτεί την πραγματικότητα.

Όσο, ωστόσο, προβαίνει σε λάθος διπλωματικούς χειρισμούς, όπως η ακύρωση της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο τα ποσοστά δημοφιλίας του θα κατακρημνίζονται.

Κάπως έτσι, δημοσκόπηση που διενεργείται στο yougov.co.uk, δείχνει πως το 66% των Βρετανών διαφωνεί πλήρως με την αψυχολόγητη και άτσαλη απόφαση του Σούνακ να μη δεχτεί να συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η ερώτηση της δημοσκόπησης στους Βρετανούς πολίτες, διατυπώνεται ως εξής:

«Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ ακύρωσε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Λονδίνο, επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε σε συνέντευξή του την επιθυμία της χώρας του να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Πιστεύετε ότι η Ντάουνινγκ Στριτ πήρε τη σωστή ή τη λανθασμένη απόφαση να ακυρώσει αυτή τη συνάντηση;».

Στην ερώτηση, το 11% απάντησε ότι η απόφαση ήταν σωστή, το 22% ότι δεν γνωρίζει, ενώ το 66% θεωρεί ότι η απόφαση ήταν λάθος.