ΚΟΣΜΟΣ

Ισλαμική τρομοκρατία: Έντονη ανησυχία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εν όψει των Χριστουγέννων

Ισλαμική τρομοκρατία: Έντονη ανησυχία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εν όψει των Χριστουγέννων

Τρομοκρατικά χτυπήματα με νεκρούς σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα, κι ενώ οι συγκρούσεις στη Γάζα συνεχίζονται, με αποτέλεσμα να επικρατεί ανησυχία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, εν όψει και των χριστουγεννιάτικων εορτών.

Με τις μνήμες από το Μπατακλάν ακόμα νωπές, η Γαλλία, που έχει βιώσει στο πετσί της τις συνέπειες της ισλαμικής τρομοκρατίας (Νίκαια, Τσαρλί Εμπντό κ.α.), θρηνεί ξανά θύματα, καθώς χθες αργά το βράδυ ένας ριζοσπαστικοποιημένος, νεαρός, και γνώριμος των αρχών, ισλαμιστής, έσπειρα πάλι τον τρόπο, εκτελώντας δυο ανθρώπους κοντά στον Πύργο του Άιφελ.

Πρόσφατα δε, και μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ, δεκάδες πτήσεις στη χώρα ακυρώθηκαν, ενώ και εμβληματικά σημεία εκκενώθηκαν, λόγω της τρομοκρατικής απειλής.

Η κυβέρνηση Μακρόν καλείται να αναλάβει τα δεόντα μέτρα, εν όψει των εορτών και της φαντασμαγορικής τελετής που ετοιμάζεται για το ρεβεγιόν της π\Πρωτοχρονιάς στα Ιλίσια Πεδία, όπου συγκεντρώνεται παραδοσιακά χιλιάδες κόσμου,γεγονός που μπορεί να προσελκύσει επίδοξους ισλαμιστές τρομοκράτες.

Έντονη είναι η ανησυχία και στη Δανία, η οποία αποφάσισε να βγάλει ακόμα τον στρατό στους δρόμους, καθώς η απειλή κατά εβραϊκών στόχων βρίσκεται σε ύψιστο επίπεδο. Οι στρατιώτες θα αναπτυχθούν από τις 6 Δεκεμβρίου για απροσδιόριστο ακόμη διάστημα.

Το επίπεδο συναγερμού στο Βέλγιο είναι στο νούμερο 3, το οποίο σημαίνει πως μία τρομοκρατική απειλή είναι σοβαρή και πιθανή.

Τουλάχιστον τρεις νεκροί και εννέα τραυματίες είναι και ο απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης που εκδηλώθηκε σήμερα στο πανεπιστήμιο του Μιντανάο, στην πόλη Μαράουι των Φιλιππίνων, με το Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Δείτε το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για την απειλή της Ισλαμικής Τρομοκρατίας στην Ελλάδα: