ΚΟΣΜΟΣ

«Dora, Yerkwood County, Alabama»: H ζωή σε μία μικρή αγροτική πόλη των ΗΠΑ

«Dora, Yerkwood County, Alabama»: H ζωή σε μία μικρή αγροτική πόλη των ΗΠΑ

Πριν από πέντε χρόνια η Φούμι Ναγκασάκα βρισκόταν στο διαμέρισμα της στη Νέα Υόρκη και συνομιλούσε με τη γειτόνισσά της, η οποία κάλεσε τη φωτογράφο από την Ιαπωνία να επισκεφτεί την πόλη, στην οποία γεννήθηκε στην Αλαμπάμα.

Η Ναγκασάκα, η οποία μεγάλωσε στην Ιαπωνία συνειδητοποίησε ότι η κατανόησή της για τη χώρα που τώρα αποκαλούσε πατρίδα περιοριζόταν στις ακτές του Ατλαντικού και του Ειρηνικού και ήθελε να μάθει περισσότερα για τη ζωή στο ενδιάμεσο.

Έτσι επισκέφθηκε τη Ντόρα, στην Αλαμπάμα, βορειοδυτικά του Μπέρμιγχαμ, μια πόλη περίπου 2.300 κατοίκων. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια επισκέφθηκε την πόλη αρκετές φορές και δημιούργησε ένα αρχείο φωτογραφιών.

Φωτογράφισε την εκκλησία, την ομάδα ποδοσφαίρου, την περιφερειακή αλυσίδα γρήγορου φαγητού και «ανθρώπους που την καλωσόρισαν και την αποδέχθηκαν με ανοιχτές αγκαλιές κάνοντας την να αισθανθεί σαν στο σπίτι της» όπως περιγράφει στη μονογραφία της «Dora, Yerkwood County, Alabama».

Δείτε την gallery:

«Με κάποιους από τους ανθρώπους που φωτογράφισα γίναμε φίλοι και ακόμη κρατάμε επαφή. Τους σκέφτομαι συχνά και πιστεύω ότι οι σχέσεις αυτές θα διαρκέσουν πολύ καιρό» σημειώνει η φωτογράφος που έχει συνεργαστεί με το περιοδικό Dazed & Confused και γνωστούς οίκους μόδας.

«Αν και ξένη, η Φούμι έχτισε σταδιακά εμπιστοσύνη και άρχισε να φωτογραφίζει τους κατοίκους της πόλης. Μετά την τεκμηρίωση του ποδοσφαιρικού αγώνα του Γυμνασίου οι δεσμοί αυξήθηκαν εκθετικά. Βρέθηκε βυθισμένη στις ζωές αρκετών κατοίκων της κομητείας Γουόκερ και κέρδισε τόσο την εμπιστοσύνη των κατοίκων όσο και την ευκαιρία να πουν τις ιστορίες τους» αναφέρεται στην περιγραφή του βιβλίου.

«Αυτό το πρότζεκτ μου έδωσε ενέργεια και σκοπό στη ζωή μου και μου θύμισε γιατί βγάζω φωτογραφίες» αναφέρει η Φούμι Ναγκασάκα

Το βιβλίο – ματιά στη ζωή σε μία μικρή αγροτική πόλη των ΗΠΑ κυκλοφορεί από τον οίκο Ghost.