ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: Μαθητές μήνυσαν την κυβέρνηση επειδή οι εξετάσεις τους έληξαν 90 δευτερόλεπτα νωρίτερα

Σάλος με τις εξετάσεις στη Νότια Κορέα
Σάλος με τις εξετάσεις στη Νότια Κορέα
ΑΡ

Νότια Κορέα: Μια ομάδα μαθητών μηνύει την κυβέρνηση επειδή οι εξετάσεις εισαγωγής τους στο κολέγιο τελείωσαν 90 δευτερόλεπτα νωρίτερα από το προγραμματισμένο

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο μαθητές συμμετείχαν στις εξαντλητικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στο κολέγιο φέτος και μία ομάδα μαθητών αποφάσισε να μηνύσει την κυβέρνηση επειδή οι εξετάσεις εισαγωγής τους στο κολέγιο τελείωσαν 90 δευτερόλεπτα νωρίτερα.

Ζητούν 15.400 δολάρια ο καθένας, το κόστος ενός έτους σπουδών για να ξαναδώσουν εξετάσεις.Το λάθος επηρέασε τις υπόλοιπες εξετάσεις των μαθητών, λέει ο δικηγόρος τους. Το περίφημο τεστ εισαγωγής στο κολέγιο της χώρας, γνωστό ως Suneung, είναι ένας μαραθώνιος οκτώ ωρών με διπλές εργασίες σε πολλά θέματα. Είναι από τις πιο δύσκολες εξετάσεις στον κόσμο και το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο.

Δεν καθορίζει μόνο τις τοποθετήσεις στο πανεπιστήμιο και τις θέσεις εργασίας, αλλά ακόμη και τις μελλοντικές σχέσεις. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης λαμβάνονται ορισμένα μέτρα για να βοηθήσουν τους μαθητές να συγκεντρωθούν, όπως το κλείσιμο του εναέριου χώρου της χώρας και η καθυστέρηση του ανοίγματος του χρηματιστηρίου. Τα αποτελέσματα της φετινής εξέτασης ανακοινώθηκαν στις 8 Δεκεμβρίου.

Η μήνυση, που υποβλήθηκε την Τρίτη από τουλάχιστον 39 φοιτητές, υποστηρίζει ότι το κουδούνι χτύπησε νωρίτερα σε έναν εξεταστικό χώρο στην πρωτεύουσα Σεούλ κατά τη διάρκεια του πρώτου μαθήματος των εξετάσεων που ήταν τα κορεατικά.

Μερικοί φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν αμέσως, αλλά λένε ότι οι επόπτες εξακολουθούσαν να τους αφαιρούν τις κόλλες. Οι δάσκαλοι αναγνώρισαν το λάθος πριν από την έναρξη της επόμενης συνεδρίας και έδωσαν το ενάμιση λεπτό πίσω κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, αλλά μπορούσαν να σημειώσουν μόνο κενές στήλες στα χαρτιά τους και δεν τους επιτράπηκε να αλλάξουν καμία υπάρχουσα απάντηση.

Οι μαθητές είπαν ότι ήταν τόσο αναστατωμένοι που δεν μπορούσαν να επικεντρωθούν στο υπόλοιπο της εξέτασης, αναφέρει το πρακτορείο Yonhap. Κάποιοι φέρεται να τα παράτησαν και επέστρεψαν σπίτι τους. Ο δικηγόρος τους Kim Woo-suk είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι εκπαιδευτικές αρχές δεν ζήτησαν συγγνώμη. Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός KBS επικαλούμενος αξιωματούχους είπε ότι ο επόπτης που είναι υπεύθυνος για το συγκεκριμένο χώρο δοκιμών διάβασε λάθος την ώρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που φοιτητές κάνουν μήνυση για ένα κουδούνι που χτύπησε πολύ νωρίς. Τον Απρίλιο, ένα δικαστήριο στη Σεούλ επιδίκασε 5.250 δολάρια σε μαθητές που ισχυρίστηκαν ότι ήταν σε μειονεκτική θέση στις εξετάσεις Suneung του 2021 επειδή το κουδούνι τους χτύπησε περίπου 2 λεπτά νωρίτερα.

Το τίμημα μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερο σε άλλες χώρες. Το 2012, ένας άνδρας στην Κίνα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή επειδή χτύπησε το κουδούνι τέσσερα λεπτά και 48 δευτερόλεπτα νωρίτερα κατά τη διάρκεια των εθνικών εισαγωγικών εξετάσεων στο κολέγιο της χώρας σε σχολείο στην επαρχία Χουνάν.