ΚΟΣΜΟΣ

Oυισκόνσιν: Απολύθηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου - Ανέβαζε πορνογραφικά βίντεο με τη σύζυγό του

To ζευγάρι που προκάλεσε σάλο
To ζευγάρι που προκάλεσε σάλο

Σάλος στο Ουισκόνσιν, με τον πρύτανη του πανεπιστημίου. Ανέβαζε στο διαδίκτυο πορνογραφικό περιεχόμενο με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τη σύζυγό του

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ που είχε προκαλέσει σάλο όταν πλήρωσε 5.000 δολάρια μια πορνοστάρ για να μιλήσει σε φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη, απολύθηκε, αφού αποκαλύφθηκε ότι βιντεοσκοπεί τις ερωτικές του περιπτύξεις με τη σύζυγό του και τις δημοσιεύει στο διαδίκτυο.

Ο 63χρονος πρύτανης του Πανεπιστημίου Λα Κρος, Τζο Γκόου απολύθηκε από το συμβούλιο των Πανεπιστημίων την Τετάρτη (27.12) αφού ανακαλύφθηκε ότι δημοσιεύει απαγορευμένα βίντεο στο διαδίκτυο με τη σύζυγό του και το όνομα «Sexy Happy Couple». Στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, ο ίδιος και η σύζυγός του, Κάρμεν Γουίλσον, μοιράζονται φωτογραφίες από βίντεο κλιπ από το κανάλι μαγειρικής τους όπου συχνά έχουν ως καλεσμένους τους ενήλικες αστέρες ταινιών πορνό.

Οι ταινίες, στις οποίες μερικές φορές εμφανίζονται γνωστοί αστέρες του πορνό, έχουν ανέβει σε ιστότοπους όπως το OnlyFans και το Pornhub. «Τις τελευταίες ημέρες, μάθαμε για συγκεκριμένη συμπεριφορά του Δρ. Γκόου που έχει προκαλέσει σημαντική βλάβη στη φήμη του πανεπιστημίου. Οι ενέργειές του ήταν αποκρουστικές», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του ιδρύματος, Τζέι Ρόθμαν.

Η Νίνα Χάρτλει πληρώθηκε για να δώσει διάλεξη στο πανεπιστήμιο

Ο Γκόου, ο δεύτερος μακροβιότερος Πρύτανης του Λα Κρος που έχει αναλάβει αυτό τον ρόλο από το 2007 θα τεθεί σε διοικητική άδεια μετ' αποδοχών. Ωστόσο, ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου είπε ότι υπέβαλε καταγγελία στην προσωρινή Πρύτανη Μπέτσι Μόργκαν ζητώντας να επανεξεταστεί το καθεστώς του Γκόου ως μόνιμο μέλος ΔΕΠ.

Μια δικηγορική εταιρεία έχει προσληφθεί «για να αναλάβει μια πλήρη έρευνα του θέματος», ανέφερε ο Τζέι Ρόθμαν. Ο 63χρονος πρύτανης από την πλευρά του ισχυρίστηκε ότι παρόλο που το πρόσωπό του εμφανιζόταν στα βίντεο, δεν αποκάλυψε ποτέ οποιεσδήποτε διασυνδέσεις με την έγκριτη πανεπιστημιακή του θέση. «Δεν λέγεται τίποτα για το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν. Δεν λέγεται τίποτα για τον Πρύτανη (στα βίντεο)», είπε ο Γκόου στη Milwaukee Journal Sentinel μετά την απόλυσή του.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Γκόου και η σύζυγός του κυκλοφόρησαν ένα κανάλι μαγειρικής στο YouTube με το όνομα «Sexy Healthy Cooking» στο οποίο προσκαλούν αστέρες ταινιών για ενήλικες να μαγειρέψουν γεύματα vegan.

Σε ένα από τα βίντεο τους εμφανίζεται η πορνοστάρ Νίνα Χάρτλεϊ, η οποία έβαλε τον Γκόου σε μπελάδες το 2018, αφού την πλήρωσε από τα ταμεία του Πανεπιστημίου για να εκφωνήσει μια ομιλία 90 λεπτών κατά την οποία διαβεβαίωσε τους φοιτητές ότι «είναι φυσιολογικό να τους αρέσει το πορνό» Μετά από έντονες αντιδράσεις, ο Γκόου ζήτησε συγγνώμη και υποσχέθηκε να αποζημιώσει το σχολείο από τον δικό του τραπεζικό λογαριασμό.