ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στο Τελ Αβίβ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στο Τελ Αβίβ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Από τη συντονισμένη επίθεση με εμβολισμούς και μαχαιρώματα μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους αρκετά παιδιά

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τις συνδυασμένες επιθέσεις με εμβολισμό και μαχαιρώματα στη Ραανάνα το απόγευμα της Δευτέρας, οι οποίες άφησαν μία νεκρή και 15 τραυματίες.

Ένας Παλαιστίνιος μαχαίρωσε μια γυναίκα ενώ ένας άλλος έκλεψε ένα αυτοκίνητο και προχώρησε σε επιθέσεις εμβολισμού σε διάφορες τοποθεσίες, επιβεβαίωσε η αστυνομία του Ισραήλ.

Ο Παλαιστίνιος αντάλλαξε οχήματα τρεις φορές μετά τη σύγκρουση , δήλωσε η αστυνομία, δίνοντας στη δημοσιότητα τα ονόματά τους.

Πρόκειται για τον Muhammad Zaidat, 44, και ο Ahmed Zaidat, 24, και οι δύο από τη Χεβρώνα, οι οποίοι συνελήφθησαν αργότερα.

Επιπλέον δεκαπέντε άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένας 34χρονος και ένα αγόρι 16 ετών σε σοβαρή κατάσταση με τραύματα στο κεφάλι, ως αποτέλεσμα του εμβολισμού στον κεντρικό δρόμο της πόλης.

Επίσης επτά παιδιά προσήχθησαν για θεραπεία. Έξι από τα παιδιά είναι ηλικίας 10-16 ετών και είναι σε ήπια κατάσταση.

Τρία από τα θύματα είναι συνολικά σε σοβαρή κατάσταση, επτά σε μέτρια κατάσταση και πέντε ελαφρά τραυματισμένα.

Τα σχολεία στην περιοχή τέθηκαν σε lockdown και οι γονείς κλήθηκαν να μην βγάλουν τα παιδιά τους έξω από τα σπίτια τους, ανακοίνωσε το γραφείο του δημάρχου μετά τις επιθέσεις.