ΚΟΣΜΟΣ

Σιγή ιχθύος από Χάρι – Μέγκαν: Ενημερώθηκαν από δημοσιεύματα για την υγεία της Κέιτ και του Καρόλου

Σιγή ιχθύος από Χάρι – Μέγκαν: Ενημερώθηκαν από δημοσιεύματα για την υγεία της Κέιτ και του Καρόλου

Μακριά από την οικογένειά του ο πρίγκιπας Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι μπορεί να έχει ενημερωθεί για την ασθένεια του βασιλιά Καρόλου από τα μέσα ενημέρωσης αντί να ενημερωθεί από το ίδιο το Παλάτι.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσσεξ μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει καμμία δήλωση για τα προβλήματα υγείας της Κέιτ και του Καρόλου. Η πρώτη δήλωση σύμφωνα με τη Daily Mail αναμένεται σε εκδήλωση όπου ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά θα τιμηθεί ως «Ζωντανός Θρύλος της Αεροπορίας» την Παρασκευή σε μια τελετή απονομής βραβείων που διοργάνωσε ο Τζον Τραβόλτα στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια.

Θα τιμηθεί επίσης το έργο του δούκα που δημιούργησε το Invictus Games Foundation. Τόσο το παλάτι όσο και ένας εκπρόσωπος των Σάσσεξ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη σιωπή του Χάρι για τα προβλήματα υγείας των συγγενων.

Γίνεται κατανοητό, ωστόσο, ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι πρόθυμη να πυροδοτήσει εντάσεις.

Ανησυχία στην Βρετανία

Ανησυχία έχει προκαλέσει στον βρετανικό τύπο η εισαγωγή της Κέιτ Μίντλετον στο νοσοκομείο.

«Το πρόβλημα υγείας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει χειρουργικά η, μπορεί να είναι κάτι που την ενοχλούσε σε όλη της τη ζωή και δεν έχει καταφέρει να το λύσει ή ένα θέμα που προέκυψε πρόσφατα» αναφέρει η γενική γιατρός, Ζο Γουίλιαμς, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Sun».

«Δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο είναι περισσότερο απ' ό,τι θα περιμέναμε κανονικά... Είναι η μέλλουσα βασίλισσα, οπότε οι γιατροί θα είναι προσεκτικοί. Όλοι ελπίζουμε ότι πρόκειται για κάτι μικρό και ότι πρόκειται για μια απλή χειρουργική επέμβαση, αλλά τα μέτρα προφύλαξης είναι σοφά. Με οτιδήποτε ιατρικό δεν μπορείς ποτέ να είσαι απόλυτα σίγουρος για το πώς θα πάνε τα πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι να έχει αρκετό χρόνο ανάρρωσης και να μην είναι πολύ αγχωτικό για την ίδια και την οικογένειά της» πρόσθεσε.

«Το παλάτι του Κένσινγκτον πάντως έσπευσε να επισημάνει πως δεν πρόκειται για καρκίνο», γράφει ο βρετανικός Τύπος.

Η καθηγήτρια Ντέμπορα Λι μίλησε στην εφημερίδα «Express» σχετικά με τον λόγο για τον οποίο η μέλλουσα βασίλισσα της Βρετανίας μπορεί να παραμείνει στο νοσοκομείο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να χρειαστεί να απουσιάσει από τα βασιλικά της καθήκοντα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Για μία χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν στο νοσοκομείο για τέσσερις έως επτά ημέρες. Αν κάποιος κάνει την επέμβαση λαπαρασκοπικά, ο χρόνος νοσηλείας μειώνεται σε 2 με 3 ημέρες. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι ακριβώς έχει συμβεί. Εάν ένας ασθενής πρέπει να πάει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι πιθανό η παραμονή του στο νοσοκομείο να είναι σημαντικά μεγαλύτερη. Μπορεί να χρειαστούν δύο μήνες ή και περισσότερο για να νιώσει ο ασθενής άνετα και να μπορεί να κινείται κανονικά μετά», ανέφερε.

Η εφημερίδα «The Sun», σχολιάζει την ημερομηνία επιστροφής της Κέιτ στα βασιλικά της καθήκοντα, εάν η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναρρώσει, με βάση το πρόγραμμα, τότε η πρώτη της βασιλική δέσμευση θα μπορούσε να είναι στην οικογενειακή τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ την Κυριακή του Πάσχα.

Για πρώτη φορά, το βρετανικό παλάτι προέβη σε δύο ανακοινώσεις που αφορούν την κατάσταση της υγείας δύο μελών της βασιλικής οικογένειας, σχολιάζει άρθρο της εφημερίδας «Metro» και προσθέτει: «Ο βασιλιάς Κάρολος ήθελε να σπάσει το βασιλικό πρωτόκολλο και το έκανε, καθώς οι ανακοινώσεις του παλατιού για την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η νύφη του, σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ στην κοιλιακή χώρα, και γι' αυτή που θα υποβληθεί ο ίδιος την ερχόμενη εβδομάδα στον προστάτη».

«Ας προσευχηθούμε να είναι και οι δύο καλά στην υγεία τους», γράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», απεικονίζοντας την Κέιτ Μίντλετον και τον πεθερό της, βασιλιά Κάρολο.

Σήμερα, είναι η τρίτη μέρα της Κέιτ Μίντλετον στο νοσοκομείο, αναφέρει η «Daily Mail» και προσθέτει: «Η Βρετανία έχει το βλέμμα της στραμμένο στην πριγκίπισσα της Ουαλίας καθώς αναρρώνει από την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα με τους γονείς της και τον σύζυγό της Ουίλιαμ, να βρίσκονται στο πλευρό της για να την στηρίξουν».

Γεγονός είναι ότι η μέλλουσα βασίλισσα της Βρετανίας υποβλήθηκε σε μία σοβαρή χειρουργική επέμβαση. Οι Βρετανοί θεωρούν ότι η ίδια θα μιλήσει για την περιπέτεια της υγείας της.

Στο παρελθόν, όπως έχει αποδείξει με το θέμα της ψυχικής υγείας, έχει τονίσει ότι δεν χρειάζεται να νιώσει κανείς ντροπή ή αμηχανία για να μιλήσει για το ζήτημα που τον απασχολεί.