ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τους δράστες της ένοπλης επίθεσης σε εκκλησία στον Βόσπορο

Τουρκία: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τους δράστες της ένοπλης επίθεσης σε εκκλησία στον Βόσπορο

Οι αστυνομικοί στην Τουρκία έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των ενόπλων, που φαίνονται στο βίντεο να κινούνται πεζή

Βίντεο που δείχνει τους δύο ένοπλους δράστες που μπήκαν με full face στην καθολική εκκλησία Σάντα Μαρία στη συνοικία Σαριγέρ στον Βόσπορο, στην Κωνσταντινούπολη, πυροβολώντας και σκοτώνοντας έναν άνθρωπο δημοσιεύουν τα ΜΜΕ στην Τουρκία.

Οι αστυνομικοί στην Τουρκία έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των ενόπλων, που φαίνονται στο βίντεο να κινούνται πεζή.

Το χρονικό των πυροβολισμών σε καθολική εκκλησία στον Βόσπορο

Οι δύο δράστες προκάλεσαν χάος όταν μπήκαν στην καθολική εκκλησία, κατά την λειτουργία της Κυριακής, και πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο. Μετά την επίθεση, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγιά έκανε δήλωση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σήμερα γύρω στις 11.40, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην εκκλησία Σάντα Μαρία στην περιοχή Σαριγέρ στο Μπουγιούντερε, ένας άνθρωπος δέχθηκε επίθεση με όπλο από 2 άτομα που φορούσαν μάσκες του σκι και δυστυχώς έχασε τη ζωή του. Έχει ξεκινήσει ευρεία έρευνα για το θέμα και προσπάθειες για τη σύλληψη των δραστών».