ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Η στιγμή που οι κουκουλοφόροι ανοίγουν πυρ στην εκκλησία - Το μήνυμα που έστειλε ο Ερντογάν

Τουρκία: Η στιγμή που οι κουκουλοφόροι ανοίγουν πυρ στην εκκλησία - Το μήνυμα που έστειλε ο Ερντογάν

Τουρκία: Η στιγμή που οι ένοπλοι κουκουλοφόροι μπαίνουν στην καθολική εκκλησία Santa Maria έχει καταγραφεί σε βίντεο

Το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο από τη στιγμή που οι ένοπλοι κουκουλοφόροι μπαίνουν στην καθολική εκκλησία Santa Maria, στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου και ανοίγουν πυρ. Από το περιστατικό έχασε τη ζωή του ένας άνδρας.

Σε αυτό, διακρίνονται οι κινήσεις των δραστών και ο πανικός μεταξύ των πιστών όταν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει. Στο μεταξύ, ο Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον ιερέα της εκκλησίας και τν διοικητή της γειτονιάς Σαριγιάρ και τους διαβεβαίωσε πως οι τουρκικές Αρχές θα κάνουν όσα είναι απαραίτητα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών «το συντομοτερο δυνατό».

Νωρίτερα, ένα άλλο βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τους δύο ένοπλους δράστες που μπήκαν με full face στην καθολική εκκλησία Σάντα Μαρία στη συνοικία Σαριγέρ στον Βόσπορο, στην Κωνσταντινούπολη, πυροβολώντας και σκοτώνοντας έναν άνθρωπο δημοσιεύουν τα ΜΜΕ στην Τουρκία.

Οι αστυνομικοί στην Τουρκία έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των ενόπλων, που φαίνονται στο βίντεο να κινούνται πεζή.

Το χρονικό των πυροβολισμών σε καθολική εκκλησία στον Βόσπορο

Οι δύο δράστες προκάλεσαν χάος όταν μπήκαν στην καθολική εκκλησία, κατά την λειτουργία της Κυριακής, και πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο. Μετά την επίθεση, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγιά έκανε δήλωση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σήμερα γύρω στις 11.40, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην εκκλησία Σάντα Μαρία στην περιοχή Σαριγέρ στο Μπουγιούντερε, ένας άνθρωπος δέχθηκε επίθεση με όπλο από 2 άτομα που φορούσαν μάσκες του σκι και δυστυχώς έχασε τη ζωή του. Έχει ξεκινήσει ευρεία έρευνα για το θέμα και προσπάθειες για τη σύλληψη των δραστών».