ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ζήτησε διαζύγιο από τον άνδρα της επειδή δεν έκανε συχνά μπάνιο - Της έδωσε 500.000 λίρες

Τουρκία: Ζήτησε διαζύγιο από τον άνδρα της επειδή δεν έκανε συχνά μπάνιο - Της έδωσε 500.000 λίρες

Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ο έγγαμος βίος είχε γίνει ανυπόφορος εξαιτίας της κακής προσωπικής υγιεινής του συζύγου της 

Αγωγή κατά του συζύγου της κατέθεσε μία γυναίκα στην Τουρκία, λόγω της κακής προσωπικής του υγιεινής.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ο έγγαμος βίος είχε γίνει ανυπόφορος, εξαιτίας της έλλειψης καθαριότητας του άνδρα.

Η γυναικα μάλιστα ζήτησε διαζύγιο από τον σύζυγό της, κατηγορώντας τον ότι δεν έκανε συχνά μπάνιο και φορούσε τα ίδια ρούχα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα ο δικηγορος της παρουσίασε καταθέσεις γνωστών του ζευγαριού και συναδέλφων του άνδρα της, που όλοι επιβεβαίωναν τους ισχυρισμούς της ενάγουσας και περιέγραφαν με λεπτομέρειες τις -πράγματι- κακές συνθήκες υγιεινής του εναγόμενου.

Ανέφεραν δε ότι ο άνδρας έκανε μπάνιο μία φορά στις 10 μέρες και η αναπνοή του ήταν «αφόρητη».

Αποζημίωση 500.000 τουρκικές λίρες

Το δικαστήριο της Τουρκίας όπου εκδικάστηκε η υπόθεση έκρινε πως τα στοιχεία ήταν αρκούντως πειστικά και χορήγησε το διαζύγιο, ενώ επέβαλε στον άνδρα να καταβάλλει χρηματική αποζημίωση 500.000 τουρκικών λιρών για την οδύνη που της προκάλεσε η κακή προσωπική υγιεινή του.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη υπόθεση τέτοιου είδους, με την έλλειψη καθαριότητας να αναφέρεται ως αιτία διαζυγίου. Παγκοσμίως έχουν σημειωθεί αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις, αναδεικνύοντας ότι τέτοια ζητήματα μπορούν να επηρεάσουν πολύ τις σχέσεις ενός ζευγαριού.

Οι λόγοι διαζυγίου στην Τουρκία κατηγοριοποιούνται σε ειδικούς και γενικούς λόγους από το αστικό δίκαιο, ενώ στους τελευταίους περιλαμβάνονται όλες οι αιτίες που μπορούν να καταστήσουν αφόρητη τη συμβίωση για τον έναν ή ακόμα και για τους δύο συντρόφους.