ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Όταν ο πιο ψηλός άνδρας συνάντησε την πιο κοντή γυναίκα στον κόσμο - Οι viral φωτογραφίες

Ο πιο ψηλος άνδρας στον κόσμο συνάντησε την πιο κοντή γυναίκα
Ο πιο ψηλος άνδρας στον κόσμο συνάντησε την πιο κοντή γυναίκα
ΑΡ

Γκίνες: Ο ψηλότερος άνδρας στον κόσμο και η πιο κοντή γυναίκα συναντήθηκαν (ξανά) και πόζαραν για μία σειρά από εκπληκτικές φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου

Ο Sultan Kösen, 41 ετών, που κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τον ψηλότερο εν ζωή άνδρα, και η 30χρονη Jyoti Amge η πιο κοντή γυναίκα στον κόσμο έφαγαν μαζί πρωινό χθες (21/2) στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης. Είχαν συναντηθεί για τελευταία φορά το 2018 για τις ανάγκες μίας φωτογράφισης στην Αίγυπτο.

Με ύψος 2.5 μέτρων, o Kösen το 2009 έγινε ο πρώτος άνδρας με ύψος πάνω από 2,4 μέτρα που μετρήθηκε από τα Ρεκόρ Γκίνες σε περισσότερα από 20 χρόνια. Ο αγρότης μερικής απασχόλησης από την Τουρκία είχε ψηλώσει λίγο ακόμη και έφτασε, στο σημερινό του ύψος δύο χρόνια μετά την αρχική μέτρηση.

Ο Kösen διαγνώστηκε με ακρομεγαλία, η οποία συνήθως προκαλείται από έναν όγκο στην υπόφυση. Ο όγκος παράγει υπερβολική ποσότητα αυξητικής ορμόνης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε γιγαντισμό.

Σταμάτησε να αναπτύσσεται το 2011 αφού υποβλήθηκε σε θεραπεία στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια για τον έλεγχο της παραγωγής της αυξητικής ορμόνης. Κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για τα μεγαλύτερα χέρια σε εν ζωή άνθρωπο, το καθένα με μέγεθος 28 εκατοστών, από τον καρπό μέχρι την άκρη του μεσαίου δακτύλου.

Ο Kösen είναι τέσσερις φορές ψηλότερος από την Amge. Στη συνάντηση της Δευτέρας (19/2), ο Kösen φαίνεται να κάθεται στα γόνατά του πίσω από την Amge και να ακουμπάει σε μια καρέκλα ενώ εκείνη στέκεται στο δεξί της πόδι. Κρατάει ένα από τα παπούτσια του.

Η Amge, είναι ηθοποιός από την Ινδία, έχει ύψος λίγο περισσότερο από 60 εκατοστά. Έχει αχονδροπλασία, μια σπάνια μορφή νανισμού. Μετά τα 18α γενέθλιά της, στις 16 Δεκεμβρίου του 2011, η Γκίνες την ανακήρυξε επίσημα ως την πιο κοντή γυναίκα στον κόσμο. Είχε ενσαρκώσει τη Ma Petite στο «American Horror Story: Freak Show», το οποίο έκανε πρεμιέρα το 2014.

Ο Kösen και η Amge συναντήθηκαν για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2018 και πόζαραν για φωτογραφίες μπροστά από τις πυραμίδες της Γκίζας της Αιγύπτου.
Το Αιγυπτιακό Συμβούλιο Προώθησης Τουρισμού τους είχε απευθύνει την πρόσκληση για να βοηθήσουν στην τόνωση του τουρισμού. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε ότι το ζευγάρι ταξίδεψε στην Καλιφόρνια για τη συνάντηση της Δευτέρας κατόπιν εντολής ενός αγνώστου ταυτότητας Αμερικανού παραγωγού.