ΚΟΣΜΟΣ

Θρήνος στη Φλόριντα: 7χρονο κοριτσάκι θάφτηκε σε λάκκο που έσκαβε στην παραλία - Το ντοκουμέντο

To 7χρονο κοριτσάκι που βρήκε τραγικό θάνατο με τον αδερφό της
To 7χρονο κοριτσάκι που βρήκε τραγικό θάνατο με τον αδερφό της

Το συγκλονιστικό τηλεφώνημα στη γραμμή έκτακτης ανάγκης αποκαλύπτει τον πανικό που επικράτησε στην παραλία, όταν ένα 7χρονο κοριτσάκι θάφτηκε ζωντανό στην παραλία της Φλόριντα.

Ένα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο ήρθε στο φως από μία πανικόβλητη λουόμενη που τηλεφώνησε στη γραμμή έκτακτης ανάγκης 911, μετά την θανάσιμη θαφή της 7χρονης Σλόαν Μάτιγκλι μέσα σε μια τρύπα σε μια παραλία της Φλόριντα. Η μητέρα του κοριτσιού ακούγεται να ουρλιάζει απελπισμένα για να απελευθερωθεί η κόρη της.

«Είμαι στην παραλία μπροστά από το High Noon και υπάρχει ένα παιδί που προσπαθούν να βγάλουν έξω», λέει η γυναίκα που τηλεφώνησε στον χειριστή του 911 στο ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε από το NBC 6 South Florida την Τετάρτη. Η 7χρονη πέθανε την Τρίτη (20/2), όταν καταπλακώθηκε από την άμμο την ώρα που έσκαβε μια τρύπα με τον αδερφό της σε παραλία της Φλόριντα.

Στην κλήση ακούγεται ότι «ένα σωρό άνθρωποι [προσπαθούσαν να σκάψουν» πριν πουν στον χειριστή ότι άκουσε τον πατέρα του κοριτσιού να «φωνάζει για βοήθεια» και ότι η κόρη του «πιάστηκε σε μια τρύπα στην άμμο». «Η μαμά φωνάζει, «η κόρη μου είναι εκεί μέσα», είπε. «Όλοι ουρλιάζουν», λέει η γυναίκα, καθώς ακούγονται απογοητευμένες φωνές από λουόμενους που προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν το κορίτσι σε όλη τη διάρκεια της κλήσης.

Ο χειριστής λέει στη γυναίκα ότι έχουν αποσταλεί στην παραλία διασώστες προτού η γυναίκα αποκαλύψει ότι αυτοί που βοηθούν ακόμα «δεν έχουν βγάλει το παιδί έξω» και ότι ακόμα «σκάβουν». Ο άνθρωπος στη γραμμή ρωτά τη γυναίκα ποιο μέρος του σώματος του παιδιού είναι παγιδευμένο και του λένε ότι «όλο το σώμα» του κοριτσιού είναι ακόμα κάτω από την άμμο.

Ρωτήθηκε από τον χειριστή εάν «το κεφάλι του παιδιού είναι πάνω από την άμμο», αλλά απαντά ότι «δεν βλέπει το κεφάλι του» καθώς άλλοι συνεχίζουν μανιωδώς να απεγκλωβίσουν τη Σλόαν. Στη συνέχεια, ο καλών είπε ότι ο σερίφης είχε φτάσει, καθώς όσοι βοηθούσαν περίμεναν ένα πλήρωμα της πυροσβεστικής για να τους βοηθήσει.

Καθώς ο χειριστής συνεχίζει να προσπαθεί και να κάνει ερωτήσεις στη γυναίκα σχετικά με το τι συμβαίνει στη σκηνή, συγκλονίζεται από τα κλάματα της μητέρας του κοριτσιού. «Ω, αυτή η μητέρα… ω, αυτό είναι απαίσιο», λέει. Ο αποστολέας ρωτά αν «ο αξιωματικός είναι με το παιδί», για να ακούσει μια κραυγή στο βάθος, με τη γυναίκα να απαντά με θλίψη, «Ναι», καθώς η κλήση τελειώνει.

Η Σλόαν κηρύχθηκε νεκρή αφού βυθιζόταν στην άμμο για περίπου 20 λεπτά. Το άτυχο κορίτσι και η οικογένειά της επισκέπτονταν το Lauderdale-by-the-Sea στο Fort Lauderdale για διακοπές από το Fort Wayne της Ιντιάνα, όταν συνέβη η τραγωδία. Έσκαβε μία τρύπα με τον 9χρονο αδερφό της Μάντοξ Μάτιγκλι, όταν η άμμος έπεσε πάνω τους.

Το βάρος της άμμου που ξεχύθηκε στην τρύπα βάθους 5 έως 6 ποδιών έθαψε εντελώς το κορίτσι ενώ ο αδερφός της ήταν θαμμένος μέχρι το στήθος. Το αγόρι ανασύρθηκε από τον πατέρα του και επέζησε. Και τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Ιατρικό Κέντρο Υγείας Broward στο Φορτ Λόντερντεϊλ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της Σλόαν.

Στιγμιότυπα από κινητό τηλέφωνο κατέγραψαν τη στιγμή που απελπισμένοι λουόμενοι και διασώστες φαίνονται να χρησιμοποιούν τα χέρια τους και ό,τι μπορούσαν να αρπάξουν για να ξεθάψουν το κορίτσι. Οι διασώστες χρησιμοποίησαν σανίδες στήριξης για να εμποδίσουν την άμμο να πέσει πίσω στην τρύπα καθώς έσκαβαν. «Ήταν ένα ανεξιχνίαστο ατύχημα», είπε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Διάσωσης στην παραλία Πομπάνο, Σάντρα Κινγκ, μετά τον τραγικό θάνατο του κοριτσιού.