ΚΟΣΜΟΣ

Mπάκιγχαμ: Ο «κούκλος» ταγματάρχης που έγινε viral στη στέψη του Καρόλου άλλαξε πόστο -Ο νέος έρωτας

O ντροπαλός ταγματάρχης του Μπάκιγχαμ που έγινε viral, αλλάζει καθήκοντα
O ντροπαλός ταγματάρχης του Μπάκιγχαμ που έγινε viral, αλλάζει καθήκοντα

Ο γοητευτικός ταγματάρχης του βασιλιά Κάρολου ο οποίος έγινε viral στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της στέψης, μεταφέρεται σε «λιγότερο δημόσιο ρόλο»

Ο ταγματάρχης Τζόναθαν Τόμσον που έγινε διάσημος στη διάρκεια της στέψης του βασιλιά Καρόλου μεταφέρεται σε «λιγότερο δημόσιο ρόλο» στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ καθώς «δεν απολάμβανε την προσοχή» του κοινού. Στο εξής θα «βοηθά τώρα τον βασιλιά Κάρολο στις προσωπικές του υποθέσεις»

Ο ταγματάρχης Τόμσον φέρει το παρατσούκλι «Major Eye Candy» από τους χρήστες των social media και είναι ο άνθρωπος που δεν έχασε τον Κάρολο στιγμή από το βλέμμα του στη διάρκεια της τελετής. Στο παρελθόν μάλιστα διετέλεσε ένας από τους ανώτερους σωματοφύλακες της αείμνηστης βασίλισσας.

Κέρδισε ορκισμένος θαυμαστές στην κηδεία της Βασίλισσας αλλά και στη στέψη του Καρόλου, λόγω της καλής του εμφάνισης. Έκτοτε συνοδεύει τακτικά τον Βασιλιά και τη Βασιλική Οικογένεια και μάλιστα συμμετείχε στη βασιλική πομπή προς την εκκλησία του Σάντριγχαμ, την ημέρα των Χριστουγέννων πέρυσι.

Αλλά ο 40χρονος ταγματάρχης απουσίαζε από την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο μονάρχης με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ. Πηγή του Παλατιού είπε έκτοτε στους Times ότι, ενώ «παραμένει υψηλόβαθμος αξιωματούχος δίπλα στον Βασιλιά και τη Βασίλισσα Καμίλα» στο εξής θα υπηρετεί σε έναν «περισσότερο εκτελεστικό και λιγότερο δημόσιο ρόλο».

Ο ταγματάρχης Tόμσον ως αξιωματικός του βασιλικού οίκου, βοηθούσε τον Κάρολο στα καθημερινά καθήκοντα, στεκόταν δίπλα του σε δημόσιες εκδηλώσεις και φρόντιζε να φυλάσσει τις άμαξες και τις Rolls-Royces του μονάρχη στις επίσημες τελετές. Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι ο ρόλος του άλλαξε επειδή δεν του άρεσε η δημοσιότητα που είχε αποκτήσει άθελά του.

Στο εξής θα βοηθάει τον μονάρχη με τις ιδιωτικές του υποθέσεις και θα «εκτελεί τα καθήκοντα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας». Ο αντισυνταγματάρχης Tόμσον έχει σχέση με τη βασιλική οικογένεια εδώ και αρκετά χρόνια ως μέλος του 5ου Βασιλικού Τάγματος της Σκωτίας από το 2006 και βρέθηκε σε ιστορικά γεγονότα για το Μπάκιγχαμ, μετά το θάνατο της Βασίλισσας.

Συνελήφθη στην κάμερα να αφαιρεί ήρεμα και ψύχραιμα ένα δίσκο με στυλό που έσταζε στο γραφείο του Βασιλιά, καθώς ο Κάρολος υπέγραφε τη Διακήρυξη που τον όριζε νέο μονάρχη. Εθεάθη επίσης στην πομπή όταν το φέρετρο της Βασίλισσας έφθανε στην Αίθουσα του Γουέστμινστερ.

Χαιρέτισε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους και συνόδευσε την τότε πρωθυπουργό Λιζ Τρας όταν συνάντησε τον Βασιλιά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τον Οκτώβριο του 2022. Επίσης, εντοπίστηκε να στέκεται πίσω από τον Χάρι και τη Μέγκαν στον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου τον Ιούνιο του 2022.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους που πιστεύουν ότι είναι Σκωτσέζος, ο ταγματάρχης Tόμσον γεννήθηκε στην πραγματικότητα στο Mόρπεθ του Nορθάμπερλαντ και τώρα ζει με την οικογένειά του στο Σάρεϊ. Κατατάχθηκε στον στρατό το 2006 και είναι διοικητής διμοιρίας, σύμφωνα με το LinkedIn του. Πιστεύεται ότι εργαζόταν για τον Κάρολο τα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστον.

Το προφίλ του αποκαλύπτει επίσης πώς φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Aμπερίστουιθ, από όπου αποφοίτησε το 2004 με πτυχίο στα Οικονομικά και τη Διεθνή Πολιτική .Ανέφερε στα χόμπι και τα ενδιαφέροντά του το ράγκμπι και την ορειβασία και ήταν επίσης μέλος του προπτυχιακού σώματος εκπαίδευσης αξιωματικών.

Αναφέρθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ο αντισυνταγματάρχης Tόμσον, ο οποίος είχε χωρίσει με τη σύζυγό του πριν από δύο χρόνια, «βρήκε νέα αγάπη» στο πρόσωπο της 33χρονης Ολίβια Λίουις που ειναι στέλεχος δημοσίων σχέσεων. Το ζευγάρι μάλιστα φέρεται να γνωρίστηκε στο παλάτι, καθώς η κυρία Λιούις εργαζόταν για τον Βασιλιά και τη Βασίλισσα Καμίλα.