ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Πολύ σοβαρή η κατάστασή του - Πότε θα γίνει η διαδοχή του

Βασιλιάς Κάρολος: Πολύ σοβαρή η κατάστασή του - Πότε θα γίνει η διαδοχή του

Βασιλιάς Κάρολος: Ήδη είναι έτοιμες οι εκπομπές στην κρατική τηλεόραση που θα ανακοινώνεται η διαδοχή του

Η υγεία του Βασιλιά Κάρολου βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και ήδη στην Μεγάλη Βρετανία έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την διαδοχή στο θρόνο, με τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ να είναι ο επόμενος μονάρχης.

Τι προβλέπει όμως το πρωτόκολλο σε περίπτωση που ο Κάρολος δεν καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή μέχρι ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

«Ένα σενάριο είναι ότι ο άρρωστος βασιλιάς αποφασίζει να παραιτηθεί και να φροντίσει την υγεία του. Αυτή η διαδικασία επιταχύνεται εάν ο Κάρολος πεθάνει, επιφέροντας τη βασιλεία του βασιλιά Γουλιέλμου Ε’, εκτός αν επιλέξει άλλο όνομα. Σε αυτήν την περίπτωση, τίθεται ένα διαφορετικό ερώτημα: Τι συμβαίνει στη συνέχεια με τη Queen Consort Καμίλα;», αναρωτιέται και η USA Today.

Φυσικά η Μεγάλη Βρετανία θα έρθει αντιμέτωπη με ένα μεγάλο σοκ ωστόσο για το τυπικό σκέλος, θα πρέπει να αλλαχθούν τα πάντα. Από θυρεούς μέχρι... νομίσματα που χρησιμοποιούν οι Βρετανοί στην καθημερινότητά τους.

Πότε θα γίνει η στέψη του νέου βασιλιά

Και αν για τον διάδοχο γνωρίζουμε τα πάντα, καθώς ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ θα είναι εκείνος ο οποίος θα ανέβει στον θρόνο, αυτό που έχει σημασία είναι το «πότε», πάντα αν και εφόσον πεθάνει ο Κάρολος.

«Η στέψη του πρίγκιπα Γουίλιαμ δεν θα γίνει για μήνες μετά το θάνατο του πατέρα του, αλλά θα είναι ο νέος βασιλιάς τη στιγμή που θα πεθάνει ο Κάρολος. Ο Γουίλιαμ πιθανότατα θα απευθύνει μια ομιλία στο έθνος την ίδια, η σορός του βασιλιά Καρόλου θα μεταφερθεί από την αίθουσα του θρόνου του Παλατιού του Μπάκιγχαμ στην Αίθουσα του Γουέστμινστερ»., σύμφωνα με το «Cosmopolitan».

Η κηδεία σύμφωνα με ειδήμονες στα βασιλικά θα γίνει μετά από 9 ημέρες, από τότε η Καμίλα θα μένει πια σε μία άλλη βασιλική κατοικία.

Πανέτοιμο το BBC για το... χειρότερο σενάριο

Οι Βρετανοί, ωστόσο, όπως και στην περίπτωση της Βασίλισσας Ελισάβετ είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Ήδη το BBC έχει έτοιμες τις εκπομπές που θα μεταδοθούν όταν ο Κάρολος πεθάνει , όπου φυσικά οι τηλεοράσεις θα προβάλουν το έκτακτο δελτίο με την είδηση του θανάτου.

Η ταφή θα γίνει στους βασιλικούς τάφους στο Γουίνδσορ ενώ ο νέος βασιλιάς θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα μία περιοδεία στο εξωτερικό.