ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Παρίσι: «Έκανε φτερά» χαρτοφύλακας με σχέδια για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Συναγερμός στο Παρίσι
Συναγερμός στο Παρίσι
ΑΡ

Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι, καθώς άγνωστος έκλεψε χαρτοφύλακα, που περιείχε έναν φορητό H/Y και δύο στικάκια USB με σχέδια για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων 

Ο συναγερμός σήμανε χθες το απόγευμα όταν ένας 56χρονος μηχανικός του δήμου Παρισίων, ειδοποίησε την αστυνομία για κλοπή σε τρένο. Ο μηχανικός είχε τοποθετήσει τον χαρτοφύλακα στον χώρο των αποσκευών πάνω από τη θέση του και λόγω καθυστέρησης του συρμού αποφάσισε να αλλάξει τρένο. Τότε ήταν που διαπίστωσε ότι η τσάντα του είχε εξαφανιστεί.

Ο φορητός Η/Υ και τα δύο στικάκια USB περιείχαν απόρρητα δεδομένα και συγκεκριμένα τα σχέδια της δημοτικής αστυνομίας του Παρισιού για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη περίπου 2.000 μελών της.

Οι Αρχές διεξάγουν κατεπείγουσα έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε εκφράσει τον περασμένο μήνα την εμπιστοσύνη της στον τρόπο με τον οποίο οι γαλλικές αρχές θα διαφυλάξουν την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού που ανοίγουν αυλαία στις 26 Ιουλίου.

Η «Πόλη του Φωτός» έχει εντατικοποιήσει τα μέτρα ασφαλείας, μεταξύ άλλων με σχέδια για σημεία αυστηρού ελέγχου και την ανάπτυξη δεκάδων χιλιάδων φρουρών ασφαλείας και αστυνομικών, υπό τον φόβο νέας τρομοκρατικής επίθεσης την περίοδο της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης. Το Νοέμβριο του 2015, 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μία σειρά συντονισμένων επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα με σημείο αιχμής το θέατρο Μπατακλάν.